Reseptiyhteistyö
Emilin omena-rahkapannari vanilja-rahkavaahdolla
Valion ja Emili Kumpuniemen arkiruokakerhossa leivotaan ihanan omenainen rahkapannari, joka tarjoillaan pehmeän vaniljavaahdon kanssa. Syysherkuttelua parhaimmillaan!
Reseptiyhteistyö
@emilikumpuniemi
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 3 kananmunaa
-
250 g
Valio Keittiön maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
7 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 omenaa pientä
- 3 rkl fariinisokeria
Vanilja-rahkavaahto
-
1 prk (250 g)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
-
250 g
Valio Keittiön maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
Jaa resepti
Ohje
- Lisää kulhoon kananmunat, maitorahka, maito sekä Oivariini ja vatkaa kunnolla sekaisin. Mittaa joukkoon jauhot, suola, sokeri sekä vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina turpoamaan siksi aikaa, kun valmistelet omenat.
- Kuori omenat ja pilko ne pienehköiksi kuutioiksi. Sekoita kuutioiden joukkoon fariinisokeri.
- Kaada pannaritaikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele omenat päälle - ne uppoaa taikinan joukkoon. Kypsennä rahkapannaria 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes siinä on kaunis väri pinnassa.
- Valmista vaahto vatkaamalla vaniljakastike vaahdoksi ja sekoittamalla maitorahka sen joukkoon.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
120 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
15,9 g
Rasva
4,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











