Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Emilin omena-rahkapannari vanilja-rahkavaahdolla

Valion ja Emili Kumpuniemen arkiruokakerhossa leivotaan ihanan omenainen rahkapannari, joka tarjoillaan pehmeän vaniljavaahdon kanssa. Syysherkuttelua parhaimmillaan!

Reseptiyhteistyö @emilikumpuniemi
Emilin omena-rahkapannari vanilja-rahkavaahdolla

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 250 g
    Valio Keittiön maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 7 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 omenaa pientä
  • 3 rkl fariinisokeria

Vanilja-rahkavaahto


Ohje

  1. Lisää kulhoon kananmunat, maitorahka, maito sekä Oivariini ja vatkaa kunnolla sekaisin. Mittaa joukkoon jauhot, suola, sokeri sekä vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina turpoamaan siksi aikaa, kun valmistelet omenat.
  2. Kuori omenat ja pilko ne pienehköiksi kuutioiksi. Sekoita kuutioiden joukkoon fariinisokeri.
  3. Kaada pannaritaikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele omenat päälle - ne uppoaa taikinan joukkoon. Kypsennä rahkapannaria 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes siinä on kaunis väri pinnassa.
  4. Valmista vaahto vatkaamalla vaniljakastike vaahdoksi ja sekoittamalla maitorahka sen joukkoon.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 120 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 15,9 g
Rasva 4,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.