Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Emilin tiramisu-brownie Crumbl Cookies

Valio Keittiön ja Emili Kumpuniemen arkiruokakerhossa kokataan taas! Crumbl Cookies -tyyliset browniekeksit viimeistellään pehmeällä tiramisuvaahdolla. Pehmeän sitkeistä kekseistä riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle!

Reseptiyhteistyö @emilikumpuniemi
Emilin tiramisu-brownie Crumbl Cookies

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 300 g tummaa suklaata
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl tummaa kaakaojauhetta
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl espresso-pikakahvijauhetta
  • 0 kg sormisuolaa viimeistelyyn

Tiramisukuorrute

  • 1 rasia
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1-2 rkl tomusokeria
  • 0 kg tummaa kaakaojauhetta

Ohje

  1. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi ja 200 g tummaa suklaata. Anna jäähtyä.
  2. Vaahdota sokeri, fariinisokeri ja munat vaahdoksi. Hiero vaahtoa sormien välissä, jotta tunnet, että suurin osa sokereista on sulanut vaahtoon. Vatkaa jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon.
  3. Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola sekä espressojauhe keskenään ja rouhi loppu 100 g suklaata paloiksi.
  4. Siivilöi kuivat aineet taikinaan, kippaa suklaapalat mukaan ja kääntele. Sekoita taikinaa tässä vaiheessa enää niin vähän kuin mahdollista. Nosta valmis taikina jääkaappiin jähmettymään noin 10 minuutiksi.
  5. Lusikoi taikina keksipalloiksi kahdelle pellille ja kypsennä niitä 175 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Ripottele päälle heti sormisuolaa ja jätä jäähtymään.
  6. Vatkaa kuorrutteen mascarpone, kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota se jäähtyneiden keksien päälle spiraalimuotoon. Viimeistele tiramisu-brownie crumbl cookiesit siivilöimällä päälle kaakaojauhetta.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 396 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 36,4 g
Rasva 25,7 g
Tyydyttynyt rasva 14,2 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa viimeistelyyn
  • tummaa kaakaojauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.