Reseptiyhteistyö
Gruusialainen Härkis-kaalilaatikko
Uunissa suussa sulavaksi muhivaa gruusialaista kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos.
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1½ kg keräkaalia
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- ¾ dl öljyä
-
1 pkt (250 g)
Gold&Green® härkäpapumurua umamiSama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumuru Umami on syvän- ja hyvänmakuinen,…
- 140 g tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl cayennepippuria
- 1 kasvisliemikuutio
- 2½ dl vettä
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 100 g suolakurkkua kuutioina
Pinnalle
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental punaleima raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
Jaa resepti
Ohje
- Suikaloi kaali. Kuori ja pilko sipulit.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja Härkis ja ruskista hetken aikaa. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Lisää vesi ja crème fraîche, kiehauta.
- Sekoita joukkoon kaalisuikaleet ja suolakurkkukuutiot. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Paista kiertoilmauunissa keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää juustoraaste ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa uunivuoka foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa. Anna vetäytyä hetken aikaa.
- Tarjoile esim. puolukkahillon tai karpaloiden kera.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
84 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
3,5 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2,2 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











