Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Härkis-punakaalilaatikko

Härkis härkäpapumurskalla, glögillä ja punajuurella höystetty punakaalilaatikko sopii niin pääruoaksi kuin lisukkeeksikin. Täyteläinen kasvisruoka tuo uutta väriä ja makua, vaikka joulupöytään!

Härkis-punakaalilaatikko

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 1 pkt Gold&Green® härkäpapumurskaa original
  • 1 kg punakaalia
  • 3 omenaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 3 etikkapunajuurta
  • 1 dl etikkapunajuurilientä
  • 3 dl vettä
  • 1½ dl glögitiivistettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl etikkaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 0,8 prk (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1½ dl kuorittuja manteleita
  • 0 kg korppujauhoja

Ohje

  1. Paista härkäpapumurska öljyssä rapeaksi ja siirrä sivuun.
  2. Poista kaalista kantaosa. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja lohko omenat.
  3. Kuumenna isossa kattilassa öljy. Lisää kaali ja sipulit muutamassa erässä paista hetken aikaa. Lisää omenat ja sekoita hyvin ja anna kypsyä hetken aikaa. Lisää etikkapunajuuret, etikkapunajuuriliemi, vesi, glögitiiviste, kasvisliemikuutio ja etikka. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Lisää hauduttamisen lopulla härkäpapumurska ja tarpeen vaatiessa vettä. Mausta timjamilla ja suolalla.
  4. Voit tarjoilla Härkis-punakaalivuoan sellaisenaan, tai tehdä siitä vieläkin herkullisemman lisäämällä joukkoon tuorejuustoa ja paahdettuja manteleita.
  5. Kaada punakaaliseos uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja. Kuorruta kuumassa uunissa grillivastusten alla muutaman minuutin ajan.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 73 kcal
Proteiini 2,1 g
Hiilihydraatti 4,7 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • korppujauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.