Siirry sisältöön
Jauheliha-perunasosepelti

Jauheliha-perunasosepelti

Jauheliha-perunasosepelti on kätevä koko pellin arkiruoka. Perunamuusin osalta oikaistaan pakastealtaan perunasoseaineksilla, mutta muusi mehevöitetään sipulisella crème fraîchella.

Jauheliha-perunasosepelti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Perunasose

  • 800 g pakasteperunasoseaineksia
  • 6 dl vettä
  • 1 prk (200 g)
    Valio crème fraîchea paahdettu sipuli
    Valio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
    Valio crème fraîche 12 % paahdettu sipuli 200 g laktoositon
  • ½ tl suolaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha pannulla hienonnetun sipulin kanssa. Pese ja kuutioi tomaatit. Lisää kuutiot pannulle, jatka paistamista ja lisää mausteet.
  2. Levitä jauhelihaseos pellille leivinpaperin päälle.
  3. Sekoita perunasoseaineksiin kattilassa vesi ja crème fraîche. Kuumenna.
  4. Levitä muusi jauhelihan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 96 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 6 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search