Lasagne

Lasagne

Lasagne on perinteinen italialainen ruokalaji, joka koostuu kerroksittain ladotuista pastalevyistä, jauhelihakastikkeesta sekä juustokastikkeesta. Parhaimmillaan lasagne on mehevän kostea ja täyteläinen.

Ainekset4 annosta

4 annosta
9
lasagnelevyä

Jauhelihakastike

400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
3 (300 g)
sipulia
4 - 5
valkosipulin kynttä
1 rkl
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
2
liha-juuresliemikuutiota
1 rkl
sokeria
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Juustokastike

3 rkl
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
Valio Kiehu® maitojuomaa

tai 6 dlValio Eila® maitojuomaa 3%
1 pussi (150 g)
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Voiteluun

1 - 2 rkl

Pinnalle

1 dl

Ohje

  1. Jauhelihakastike

  2. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
  3. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama min.
  4. Juustokastike

  5. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  6. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
  7. Lasagnen valmistus

  8. Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
  9. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
  10. Kypsennä 175 asteessa n. 1 tunti. Anna vetäytyä 15 - 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
97 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)