Siirry sisältöön
Lasagnerulla

Lasagnerulla

Lasagnen voi valmistaa myös rullaamalla jauhelihakastikkeen itse tehtyjen lasagnelevyjen sisään. Katso ohje tuorepastan tekoon sivulla olevasta ohjelinkistä.

Lasagnerulla

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 lasagnelevyä isoa, tuorepastasta

Jauhelihakastike

  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 2 isoa (300 g) sipulia
  • 4-5  valkosipulin kynttä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 liha-juuresliemikuutio
  • 1 rkl sokeria
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria

Juustokastike

  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria

Voiteluun

Pinnalle


Ohje

Jauhelihakastike

  1. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit pannulla rasvassa
  2. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tilkalla vettä ja kaada neste jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama min.

Juustokastike

  1. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  2. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.

Lasagnen valmistus

  1. Kauli tuorepastasta neljä isoa vuoan kokoista lasagnelevyä.
  2. Levitä voidellun lasagnevuoan (20 x 30 cm) pohjalle ensin puolet juustokastikkeesta.
  3. Lisää 1/4 jauhelihakastikeesta ensimmäisen lasagnelevyn päälle ja rullaa se pituussuunnassa.
  4. Lisää seuraavan tyhjän levyn päälle jo rullattu ja täytetty levy sekä jauhelihakastiketta. Rullaa jälleen pituussuunnassa. Nosta rulla vuokaan.
  5. Valmista kaksi jäljellä olevaa levyä kuten edellä.
  6. Kaada loppu juustokastike rullien päälle. Ripota pinnalle juustoraaste.
  7. Kypsennä 175 asteessa n. 1 t. Anna vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 113 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 6,2 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search