Lasagnerulla

Lasagnerulla

1 h 40 min
haastava
140 kcal / 100g
1
2

Lasagnen voi valmistaa myös rullaamalla jauhelihakastikkeen itse tehtyjen lasagnelevyjen sisään. Katso ohje tuorepastan tekoon sivulla olevasta ohjelinkistä.

Ainekset

4 annosta
4 (isoa)
lasagnelevyä tuorepastasta

Jauhelihakastike

400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
2 isoa (300 g)
sipulia
4 - 5
valkosipulin kynttä
1 rkl
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1
liha-juuresliemikuutio
1 rkl
sokeria
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Juustokastike

3 rkl
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
1 pussi (150 g)
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Voiteluun

1 - 2 rkl

Pinnalle

1 dl

Ohje

  1. Jauhelihakastike

  2. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit pannulla rasvassa
  3. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tilkalla vettä ja kaada neste jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama min.
  4. Juustokastike

  5. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  6. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
  7. Lasagnen valmistus

  8. Kauli tuorepastasta neljä isoa vuoan kokoista lasagnelevyä.
  9. Levitä voidellun lasagnevuoan (20 x 30 cm) pohjalle ensin puolet juustokastikkeesta.
  10. Lisää 1/4 jauhelihakastikeesta ensimmäisen lasagnelevyn päälle ja rullaa se pituussuunnassa.
  11. Lisää seuraavan tyhjän levyn päälle jo rullattu ja täytetty levy sekä jauhelihakastiketta. Rullaa jälleen pituussuunnassa. Nosta rulla vuokaan.
  12. Valmista kaksi jäljellä olevaa levyä kuten edellä.
  13. Kaada loppu juustokastike rullien päälle. Ripota pinnalle juustoraaste.
  14. Kypsennä 175 asteessa n. 1 t. Anna vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
140 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
92 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)