
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 lasagnelevyä isoa, tuorepastasta
Jauhelihakastike
- 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
- 2 isoa (300 g) sipulia
- 4-5 valkosipulin kynttä
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 liha-juuresliemikuutio
- 1 rkl sokeria
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
Juustokastike
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 rkl vehnäjauhoja
-
6 dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- ½ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
Voiteluun
-
1-2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Pinnalle
-
1 dl
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Jaa resepti
Ohje
Jauhelihakastike
- Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit pannulla rasvassa
- Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tilkalla vettä ja kaada neste jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama min.
Juustokastike
- Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
- Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
Lasagnen valmistus
- Kauli tuorepastasta neljä isoa vuoan kokoista lasagnelevyä.
- Levitä voidellun lasagnevuoan (20 x 30 cm) pohjalle ensin puolet juustokastikkeesta.
- Lisää 1/4 jauhelihakastikeesta ensimmäisen lasagnelevyn päälle ja rullaa se pituussuunnassa.
- Lisää seuraavan tyhjän levyn päälle jo rullattu ja täytetty levy sekä jauhelihakastiketta. Rullaa jälleen pituussuunnassa. Nosta rulla vuokaan.
- Valmista kaksi jäljellä olevaa levyä kuten edellä.
- Kaada loppu juustokastike rullien päälle. Ripota pinnalle juustoraaste.
- Kypsennä 175 asteessa n. 1 t. Anna vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
112 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
6,2 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa