Luumuinen rommi-rusinarahka

Luumuinen rommi-rusinarahka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Luumuinen rommi-rusinarahka

Luumuinen rommi-rusinarahka

Rommi-rusinainen rahka maistuu joululta ja sopiikin erityisesti joulunajan jälkiruokapöytään.

Valmistusaika

Työaika
15 min
maustuminen
2 h
Yhteensä
2 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 rkl
rusinoita
1 rkl
rommia tai rommiaromia
100 g
kuivattuja luumuja
2 dl
1 prk (200 g)
1 rkl
sokeria
2 tl
sitruunamehua

Ohje

  1. Hienonna rusinat veitsellä. Laita pieneen kuppiin. Mittaa päälle rommi tai rommiaromi. Sekoita. Anna maustua 1 - 2 h.
  2. Pilko luumut pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kerma. Lisää vaahdon joukkoon rommi-rusinaseos, rahka, sokeri ja sitruunamehu, jätä muutama luumukuutio koristeeksi.
  3. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.