
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
2½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 200 g hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
- 2 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- ½ dl sitruunamehua ja raastettu kuori
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
Kuorrute
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristelu
- syötäviä kukkia
- kesäkurpitsaa lastuina
- mantelilastuja
Pohja
- 2½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
- 200 g hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
- 2 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- ½ dl sitruunamehua ja raastettu kuori
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
Kuorrute
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
Koristelu
- syötäviä kukkia
- kesäkurpitsaa lastuina
- mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperoituun tasapohjaiseen uunivuokaan (n. 20 x 30 cm).
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 30 min tai kunnes kypsä. Anna kakun jäähtyä.
- Mittaa kulhoon rahka ja kerma. Vaahdota sähkövatkaimella.
- Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle.
- Lisää halutessasi koristeeksi syötäviä kukkia, uunikuivattuja kesäkurpitsaviipaleita, mantelilastuja ja sitruunan kuorta.
Kesäkurpitsaviipaleiden kuivatus
- Leikkaa kesäkurpitsa mahdollisimman ohuksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle halutessasi tomusokeria. Kuivaa uunissa 75 asteessa luukku raollaan n. 1 ½ h.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
287 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
26,7 g
Rasva
17,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia
- kesäkurpitsaa
- mantelilastuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.