Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Makea kesäkurpit­sa­piirakka

Porkkanakakku on monien suosikkileivonnainen, mutta kesäkurpitsasta samaan tapaan valmistuva hennon sitruunainen piirakka voisi olla tämän vuoden haastaja. Kuorrutuksen makua ja rakennetta voi helposti varioida esim. sitruunarahkalla tai -tuorejuustolla.

Makea kesäkurpitsapiirakka
Makea kesäkurpitsapiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 200 g hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl sitruunamehua ja raastettu kuori
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta

Kuorrute

Koristelu

  • syötäviä kukkia
  • kesäkurpitsaa lastuina
  • mantelilastuja

Pohja

  • 2½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 200 g hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl sitruunamehua ja raastettu kuori
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa

Koristelu

  • syötäviä kukkia
  • kesäkurpitsaa lastuina
  • mantelilastuja

Ohje

  1. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperoituun tasapohjaiseen uunivuokaan (n. 20 x 30 cm).
  3. Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 30 min tai kunnes kypsä. Anna kakun jäähtyä.
  4. Mittaa kulhoon rahka ja kerma. Vaahdota sähkövatkaimella.
  5. Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle.
  6. Lisää halutessasi koristeeksi syötäviä kukkia, uunikuivattuja kesäkurpitsaviipaleita, mantelilastuja ja sitruunan kuorta.

Kesäkurpit­sa­vii­pa­leiden kuivatus

  1. Leikkaa kesäkurpitsa mahdollisimman ohuksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle halutessasi tomusokeria. Kuivaa uunissa 75 asteessa luukku raollaan n. 1 ½ h.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 287 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 26,7 g
Rasva 17,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1