Mansikkarahkakupit

Mansikkarahkakupit

Muotoile perinteisistä kaurakekseistä vaihteeksi kuppeja. Mansikkarahkakupit täyteen kermavaahdolla, rahkalla ja tuoreilla mansikoilla. Nämä herkut maistuvat myös perheen pienimmille.

20 min
keskitaso
252 kcal / 100g
0
1

Ainekset8 kpl

8 kpl
50 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
kaurahiutaleita
1 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 dl
1 prk (200 g)
2 - 3 dl
tuoreita mansikoita

Koristeluun

tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää sokeri ja sekoita. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne kattilaan. Sekoita. Lusikoi pellille 2 - 3 taikinakasaa, jätä leviämisvaraa.
  2. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 5 - 7 min.
  3. Irrota keksit heti lastalla ja nosta käännettyjen kuppien päälle jäähtymään. Voit tarvittaessa painella reunoja hiukan kuppimaiseen muotoon. Jos keksit ehtivät kovettua laita ne hetkeksi takaisin kuumaan uuniin pehmenemään.
  4. Valmista täyte keksikuppien jäähtyessä. Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka sekä lohkotut mansikat. Jaa täyte kuppeihin. Koristele mansikoilla.

Vinkki

* Lisää halutessasi rouhittuja pistaasipähkinöitä annosten pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
252 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
16 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
85 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)