
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
5 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 16 dl vehnäjauhoja
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voit kokeilla myös:-
150 g Valio Eila® voita
-
Täyte
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl tomusokeria
- 200 g mantelimassaa
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- mantelilastuja
- raesokeria
- 5 dl Valio Eila® maitojuomaa
- 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 16 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
Täyte
- 100 g Valio Eila® voita
- 1½ dl tomusokeria
- 200 g mantelimassaa
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- mantelilastuja
- raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Vatkaa pehmeä voi tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Lisää raastettu mantelimassa ja sekoita.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli 60 x 30 cm kokoinen suorakaide. Levitä 1/2 täytteestä levylle. Kierrä rullaksi kuten kääretorttu. Nipistele reuna hyvin kiinni.
- Siirrä uunipellille leivinpaperille kranssin muotoon. Tarkista, että saumapuoli jää alaspäin. Tee toinen kranssi samoin.
- Kohota hyvin liinan alla vedottomassa paikassa.
- Leikkaa pinnan suuntaisesti pieniä viiltoja saksilla ja ja käännä sakaran vuoroin kummallekin puolelle. Voitele munalla. Ripottele pinnalle runsaasti mantelilastuja ja raesokeria..
- Paista kransseja 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
329 kcal
Proteiini
7,6 g
Hiilihydraatti
47 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mantelilastuja
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.