Hyppää sisältöön
Marenkivaahto

Marenkivaahto

Mantelinougat on vaivaton valmistaa paistinpannulla ja tuo rapeaa rakennetta jälkiruokaan. Yksinkertainen herkku syntyy yhdistämällä mantelinougat kermavaahtoon ja marenkiin.

Marenkivaahto

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 1 dl kuorittuja manteleita
 • 2 rkl sokeria
 • 2 dl
  Valio kuohukermaa
  Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
  Valio kuohukerma 2 dl
 • 1 rkl kylmää, vahvaa kahvia
 • 20 marenkia

Ohje

 1. Murskaa mantelit karkeaksi rouheeksi. Sulata sokeri pannulla koko ajan sekoittaen. Lisää mantelit nopeasti sekoittaen ja nosta pannu pois liedeltä. Kaada manteli-sokeriseos tasaiseksi kerrokseksi voidellun leivinpaperin päälle.
 2. Vaahdota kerma ja mausta kylmällä kahvilla. Murskaa marengit hieman pienemmiksi ja sekoita kermavaahtoon. Jaa annosmaljoihin ja ripottele pintaan mantelinougat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 364 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 20,2 g
Rasva 28,5 g
Tyydyttynyt rasva 12,3 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi