Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pasha

Helposti valmistuva täyteläinen pasha kuuluu erottamattomasti perinteiseen pääsiäispöytään.

Pasha

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 rasia (500 g)
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1½ dl Valio voita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 rasia (500 g) Valio maitorahkaa
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun

  • Valio Keittiön kuohukermaa
  • hedelmäsäilykettä

Ohje

  1. Katso videolta, kuinka perinteinen pasha valmistuu:
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma
  3. Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Jäähdytä kylmässä vedessä n. 20 min.
  4. Mausta marmeladilla, vaniljasokerilla ja murennetuilla mantelilastuilla.
  5. Kaada valumaan kostealla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai kahvinsuodattimeen. Nosta jääkaappiin.
  6. Kumoa seuraavana päivänä. Koristele hedelmillä ja kermavaahdolla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 268 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 18 g
Rasva 18,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Etsitkö inspiraatiota pääsiäiseen? 🐣 Mietitään yhdessä!

1