Pestohyrrät

Pestohyrrät

1 h 30 min
keskitaso
266 kcal / 100g
3
4

Pestolla maustetut leipäset sopivat osaksi Tapas-tarjoilua tai salaattien lisäkeleiväksi.

Ainekset

22 kpl
5 dl
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
3 rkl
siirappia tai hunajaa
3 dl
speltti- tai kaurahiutaleita
n. 9 - 10 dl
vehnäjauhoja

Täyte

1 pussi (150 g)
2 dl
pestoa
2 dl
persiljaa

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja siirappi. Alusta joukkoon hiutaleet ja jauhot. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi kahdeksi suorakaiteeksi (30 x 40 cm). Levitä levyille pesto, juustoraaste ja persilja. Kääri rullalle. Leikkaa rullat noin 4 cm:n paloiksi. Aseta palat 1 - 2 cm:n välein leivinpaperille uunipannulle leikkauspinta ylöspäin. Kohota hyvin.
  3. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
266 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
10 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
174 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön17.8.2017 kello 13:29
Hyvä ohje, onnistuisiko gluteenittomana, jos vaihtaa jauhot?
ValioAnna Koekeittiöltä25.4.2017 kello 13:49
Hei, taikinassa ei ole käytetty rasvaa, toki niin halutessaan siihen voi lisätä 1/2 - 1 dl rasvaa. Juustoraaste ja pestosta tuleva öljy tuovat hyrriin rasvaa kuitenkin melkoisesti ja saavat myös aikaan ruskean paistopinnan.
Nimetön22.4.2017 kello 9:49
ihmettelin, että ohjeesta puuttuu rasva, toivottavasti tarkoituksella, sillä leivon näitä juuri. Lisäksi ihmettelin miten kuvan hyrriinn on saatu kaunis ruskea paistopinta, vaikka ohjeessa ei ole mainintaa niiden voitelemisesta ennen uuniin laittoa.