Siirry sisältöön
Rahkapullat

Rahkapullat

Rahkapullat ovat meheviä ja maukkaita leivonnaisia. Tarjoa rahkapullia niin arkena kuin viikonloppuna raikkaan maidon kanssa.

Rahkapullat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ pkt (25 g) hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 300 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunankuorta

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen murennettu hiiva. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina 17 - 18 osaan. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Kohota liinan alla.
  4. Sekoita rahka, kerma, sokerit, sitruunamehu ja kuoriraaste tasaiseksi kulhossa.
  5. Paina juomalasilla tai mukilla voimakkaasti syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen rahkaseosta.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 12 min tai kunnes pullat ovat kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 249 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 36,6 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search