Rahkapullat

Rahkapullat
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Rahkapullat

Rahkapullat ovat meheviä ja maukkaita leivonnaisia. Tarjoa rahkapullia niin arkena kuin viikonloppuna raikkaan maidon kanssa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
1 h
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset17 kpl

17 kpl
2 ½ dl
25 g (½ pkt)
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

300 g
1 dl
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunankuorta

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen murennettu hiiva. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina 17 - 18 osaan. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Kohota liinan alla.
  4. Sekoita rahka, kerma, sokerit, sitruunamehu ja kuoriraaste tasaiseksi kulhossa.
  5. Paina juomalasilla tai mukilla voimakkaasti syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen rahkaseosta.
    Paina juomalasilla tai mukilla  voimakkaasti syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen rahkaseosta.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 12 min tai kunnes pullat ovat kypsiä.
Lisukkeeksi
Pullataikina
2 h 40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.