Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin piimäbrûlée
Brulee on näyttävä jälkiruoka paahdettuine sokeripintoineen ja niiden tekeminen on pelättyä helpompaa. Bruleen kerma-piimäseos kannattaa kuumentaa hitaasti kiehumispisteeseen. Kun sen on sekoittanut keltuais-sokeriseoksen joukkoon, kannattaa bruleemassa jakaa siivilän läpi annoskulhoihin. Paras bruleeastia on matala ja laakea.

Valmistusaika
Aktiivinen
3 h
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Piimäbrulee
-
3 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
-
1 dl
Valio Luomu™ rasvatonta piimääValio Luomu™ rasvaton piimä on raikas ja pehmeä ruokajuoma. Nauti sellaisenaan, käytä leivontaan tai surauta…
- 1 kanelitanko
- 4 keltuaista
- ½ dl sokeria
Marinoidut mandariinit
- 5 mandariinia
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ dl vaaleaa siirappia
- 2 tähtianista
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
Piimäbrulee
- Mittaa kerma ja piimä kattilaan, lisää kanelitanko. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen.
- Erottele keltuaiset kulhoon ja vispaa sekaan sokeri. Sekoita kuuma kerma-piimäseos keltuais-sokeriseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Jaa bruleemassa kuuteen laakeaan annoskulhoon siivilän läpi. Laita kulhot korkeareunaiselle uunipellille ja siirrä 150 asteiseen uuniin. Kaada pellille vettä suunnilleen kulhojen puoliväliin asti. Paista bruleita noin 45 minuuttia, ne hyllyvät vielä hieman uunista otettaessa.
- Siirrä bruleet jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja karamellisoi se kaasupolttimen avulla. Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, voit sulattaa pinnan uunin grillivastuksen avulla. Varo tällöin sokerin palamista. Tarjoile piimäbruleiden kanssa marinoituja mandariineja.
Marinoidut mandariinit
- Kuori mandariinit ja leikkaa ne siivuiksi. Sekoita keskenään sitruunan kuori ja mehu, siirappi, tähtianikset ja vaniljasokeri.
- Sekoita marinadi mandariinien joukkoon ja anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan.
- Sekoita granaattiomenan siemeniä joukkoon ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
203 kcal
Proteiini
2,7 g
Hiilihydraatti
15,1 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,9 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.