
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 7¼ dl tuoreita sinisimpukoita
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 7 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 1 sipuli
- 80 g purjoa
- 2 laakerinlehteä
- 2 vartta tuoretta persiljaa
- 5 kokonaista mustapippuria
-
½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl vehnäjauhoja
- sahramia
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- suolaa
- ripaus valkopippuria rouhittuna
Pinnalle
- lehtipersiljaa hienonnettuna
- 7¼ dl tuoreita sinisimpukoita
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 7 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 1 sipuli
- 80 g purjoa
- 2 laakerinlehteä
- 2 vartta tuoretta persiljaa
- 5 kokonaista mustapippuria
- ½ dl Valio voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- sahramia
- 2 dl Valio kuohukermaa laktoositon
- suolaa
- ripaus valkopippuria rouhittuna
Pinnalle
- lehtipersiljaa hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Pese simpukat huolellisesti juokservan veden alla. Poista kuoreltaan rikkinäiset.
- Mittaa kattilaan valkoviini, vesi, kalaliemikuutio, kuorittu ja lohkottu sipuli, pilkottu purjo, laakerinlehdet, persiljanoksat ja pippurit. Keitä liemeksi n. 15 min ajan.
- Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja keitä n. 5 min. Anna simpukoiden jäähtyä hieman liemessään. Siivilöi liemi ja irrota simpukoista lihat talteen.
- Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sahrami ja kypsennä hetki sekoitellen. Lisää simpukoiden keitinliemi ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää kerma ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min.
- Lisää simpukan lihat ja mausta. Ripottele pintaan hienonnettua persiljaa.
- Tarjoile paahtoleivän ja voin kanssa alkukeittona.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
101 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
3,5 g
Rasva
6,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sahramia
- suolaa
- valkopippuria
- lehtipersiljaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.