Siirry sisältöön
Suklainen charlotta

Suklainen charlotta

Charlotta on klassinen leivonnainen, jossa mehevä kermahyytelötäyte on kääretorttuviipaleiden sisällä. Tässä ohjeessa täytteessä maistuu suklaa sekä raikkaat aprikoosit.

Suklainen charlotta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kääretorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl ohratärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1½-2 dl vadelmahilloa

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 200 g taloussuklaata
  • 1 tlk (420/240 g) säilykeaprikoosia
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Ohje

  1. Valmista ensin kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Paista 225 asteessa n. 8 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  3. Levitä pinnalle vadelmahilloa tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu tiukalle rullalle. Anna vetäytyä leivinpaperiin käärittynä.
  4. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  5. Paloittele puolet suklaasta ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Rouhi loppu suklaa esim. veitsellä.
  6. Kuutioi valutetut aprikoosit. Sekoita keskenään turkkilainen jogurtti, aprikoosikuutiot, rouhittu ja sulatettu suklaa ja sokerit.
  7. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata siihen liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon.
  8. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto täytteen joukkoon varovasti sekoittaen.
  9. Viipaloi kääretorttu 1 cm:n viipaleiksi (15 palaa). Laita reilun kokoinen kelmu esim. tasapohjaisen kakkuvuoan tai kulhon pohjalle ja reunoille.
  10. Vuoraa vuoan pohja ja reunat kääretorttuviipaleilla. Kaada täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 6 t.
  11. Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille ja poista kelmu.

Vinkki

Voit korvata omatekoisen kääretortun valmiilla kääretortulla.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 238 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 30 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search