
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKääretorttu
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl ohratärkkelystä tai perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1½-2 dl vadelmahilloa
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 200 g taloussuklaata
- 1 tlk (420/240 g) säilykeaprikoosia
-
2 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 225 asteessa n. 8 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
- Levitä pinnalle vadelmahilloa tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu tiukalle rullalle. Anna vetäytyä leivinpaperiin käärittynä.
- Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Paloittele puolet suklaasta ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Rouhi loppu suklaa esim. veitsellä.
- Kuutioi valutetut aprikoosit. Sekoita keskenään turkkilainen jogurtti, aprikoosikuutiot, rouhittu ja sulatettu suklaa ja sokerit.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata siihen liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon.
- Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto täytteen joukkoon varovasti sekoittaen.
- Viipaloi kääretorttu 1 cm:n viipaleiksi (15 palaa). Laita reilun kokoinen kelmu esim. tasapohjaisen kakkuvuoan tai kulhon pohjalle ja reunoille.
- Vuoraa vuoan pohja ja reunat kääretorttuviipaleilla. Kaada täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 6 t.
- Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille ja poista kelmu.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
238 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
30 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa