Suklainen charlotta

Suklainen charlotta

6 h 45 min
keskitaso
246 kcal / 100g
2
2

Charlotta on klassinen leivonnainen, jossa mehevä kermahyytelötäyte on kääretorttuviipaleiden sisällä. Tässä ohjeessa täytteessä maistuu suklaa sekä raikkaat aprikoosit.

Ainekset

10 annosta

Kääretorttu

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
ohratärkkelystä tai perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
vadelmahilloa

Täyte

3
liivatelehteä
200 g
taloussuklaata
1 tlk (420 / 240 g)
säilykeaprikoosia
2 dl
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sitruunamehua
2 dl

Ohje

  1. Valmista ensin kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Paista 225 asteessa n. 8 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  3. Levitä pinnalle vadelmahilloa tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu tiukalle rullalle. Anna vetäytyä leivinpaperiin käärittynä.
  4. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  5. Paloittele puolet suklaasta ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Rouhi loppu suklaa esim. veitsellä.
  6. Kuutioi valutetut aprikoosit. Sekoita keskenään turkkilainen jogurtti, aprikoosikuutiot, rouhittu ja sulatettu suklaa ja sokerit.
  7. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata siihen liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon.
  8. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto täytteen joukkoon varovasti sekoittaen.
  9. Viipaloi kääretorttu 1 cm:n viipaleiksi (15 palaa). Laita reilun kokoinen kelmu esim. tasapohjaisen kakkuvuoan tai kulhon pohjalle ja reunoille.
  10. Vuoraa vuoan pohja ja reunat kääretorttuviipaleilla. Kaada täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 6 t.
  11. Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille ja poista kelmu.

Vinkki

Voit korvata omatekoisen kääretortun valmiilla kääretortulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
12 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
71 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)