Reseptiyhteistyö
Suppilovahverokeitto
Syksyinen, lämmittävä soppa syntyy satoisista suppilovahveroista. Samettisen pehmeä suppilovahverokeitto sopii täydellisesti alkuruoaksi tai kevyeksi pääruoaksi. Resepti: Mari Moilanen.
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1½ l suppilovahveroita tuoreita
- 1 purjon vaalea osa
- 100 g varsiselleriä
- 1 keltasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 timjamin oksaa
-
2 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl valkoviiniä
- 8 dl kanalientä
-
1 prk (3.3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Jaa resepti
Ohje
- Puhdista suppilovahverot. Paloittele purjo, varsiselleri sekä kuorittu keltasipuli ja valkosipulinkynnet.
- Paista suppilovahveroita kattilassa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää kattilaan voi, kasvikset ja timjamin oksat. Kuullota muutama minuutti.
- Lisää kattilaan valkoviini ja anna viinin haihtua. Lisää kanaliemi ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Kaada keitto tehosekoittimeen, lisää joukkoon kerma, suola ja mustapippuri. Soseuta sileäksi. Voit soseuttaa keiton myös sauvasekoittimella.
VINKKI!
- Voit käyttää keittoon myös kuivattuja suppilovahveroja. Tarvitset niitä noin 40 grammaa. Liota sienet noin 3 desilitrassa haaleaa vettä ja käytä sen jälkeen ohjeen mukaan. Siivilöi liotusneste ja jos se ei ole karvasta, voi korvata osan kanaliemestä tällä nesteellä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
73 kcal
Proteiini
1,3 g
Hiilihydraatti
1 g
Rasva
8,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,6 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
13,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











