Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vaniljakierrepullat

Vaniljakierrepullat ovat mehevän herkullisia vaniljatäytteen ansiosta. Tarjoa tuoreet Vaniljakierrepullat kahvin tai kylmän maidon kanssa.

Vaniljakierrepullat
Vaniljakierrepullat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 75-100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Vaniljatäyte

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Tee pullataikina. Kohota hyvin.
  2. Sekoita pehmeään voihin sokeri ja vaniljasokeri.
  3. Kauli taikina suorakaiteeksi (25 x 50 cm). Levitä sille voi-sokeriseos.
  4. Taita taikina kahtia lyhyemmältä sivulta siten, että saat n. 12,5 x 50 cm kokoisen levyn. Leikkaa leivinpyörällä levystä 24 nauhaa (leveys n. 2 cm).
  5. Kiepauta nauhat kierteisiksi kiertämällä toisesta päästä nauhaa vastapäivään, toisesta myötäpäivään. Kierrä nauhat vielä pulliksi, voit kääntää nauhan päät pullan alle.
  6. Laita kierteet paperivuokiin tai leivinpaperille uunipellille. Anna kohota hyvin liinalla peitettynä. Voitele munalla.
  7. Paista 225 asteessa n.12 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 332 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 48,9 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search