Vegaaninen lasagne

Vegaaninen lasagne

1 h 15 min
keskitaso
114 kcal / 100g
1
1

Vegaaninen lasagne valmistuu samaan tapaan kuin perinteinen lasagne, kun korvaat maitotuotteet kasvipohjaisilla tuotteilla ja jauhelihan soijarouheella. Lopputulos muistuttaa esikuvaansa yllättävän paljon ja kelpaa mainiosti myös lihansyöjälle.

Ainekset8 annosta

8 annosta
9
lasagnelevyä

Valkokastike

½ dl
rypsiöljyä
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
1 tl
suolaa
200 g
juustonkaltaista kasvirasvavalmistetta , esim. Violife

Soija-kasviskastike

3
valkosipulin kynttä
400 g
pakastekasvissekoitusta , esim. Findus Välimeren pannukasvikset
500 g
tomaattipastakastiketta
1 ½ dl
vettä
2 dl
tummaa soijarouhetta
1 dl
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valkokastike: Sekoita öljy ja jauhot kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua hetki. Lisää kaurajuoma ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Keitä muutama min, sekoita hyvin. Mausta suolalla, nosta sivuun. Raasta kasvirasvavalmiste. Sekoita raaste kastikkeen joukkoon, säästä hiukan lasagnen pinnalle.
  2. Soija-kasviskastike: Kuori ja hienonna valkosipulit, lisää ne ja pakastekasvikset pannulle. Paista, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää tomaattikastike, huuhtele tölkki vedellä ja kaada pannulle. Lisää soijarouhe. Sekoita. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.
  3. Kokoa lasagne n. 20 x 30 cm:n uunivuokaan. Laita pohjalle hiukan valkokastiketta. Lado päälle kolme lasagnelevyä, 1/3 osa soija-kasviskastikkeesta ja ohut kerros valkokastiketta. Tee vielä kaksi kerrosta samoin, kaada pinnalle loppu valkokastike ja ripottele raaste.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)