
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
vuokapullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pullataikina
- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
-
75-100 g (0,75 dl)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Hasselpähkinätäyte
-
¾ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1½ dl hasselpähkinäjauhetta
Voiteluun
- kananmunaa
Pullataikina
- 25 g hiivaa
- 2½ dl Valio maitoa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 75-100 g (0,75 dl) Valio voita
Hasselpähkinätäyte
- ¾ dl Valio voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1½ dl hasselpähkinäjauhetta
Voiteluun
- kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Tee pullataikina (ks. tarkempi valmistusohje Peruspullataikina). Kohota hyvin.
- Sekoita pehmeään voihin sokerit ja hasselpähkinäjauhe.
- Kauli taikina suorakaiteeksi (25 x 50 cm). Levitä sille voi-sokeriseos.
- Rullaa levy pitkältä sivulta kääretortun tapaan.
- Jaa rulla kuuteen osaan. Leikkaa saksilla tai veitsellä jokaiseen palaan 3 - 4 viiltoa siten, että viillot ulottuvat lähes rullan läpi.
- Levitä palat ja laita voideltuihin leipävuokiin. Taikina riittää kahteen pieneen (n. 20 x 10 cm) tai yhteen isompaan vuokaan. Vuoka saa jäädä väljäksi, sillä pullataikina kohoaa kaksinkertaiseksi. Voitele munalla ja anna kohota leivinliinan alla.
- Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
353 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
44,5 g
Rasva
15,6 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.