Siirry sisältöön

2.7.2018

Kauriinmetsästäjien tulkinta Valiojogurtti® valssista juhlistaa 50-vuotiasta suosikkijogurttia

kauriinmetsastajat valio jogurtti pressi

Suomen ensimmäinen ja edelleen suosituimpiin kuuluva maustettu jogurtti täyttää 50 vuotta. Rakastetun maun lisäksi Valiojogurtti® tunnetaan Kim Kuusen vuonna 1978 säveltämästä Valiojogurtti® valssista. Juhlavuoden kunniaksi elektropop-duo Kauriinmetsästäjät teki kappaleesta oman tulkintansa. Uusi kappale on nimeltään Yks on jääny mieleen. Juhlavuosi maistuu myös jogurtin kausimauissa.

Haikea, tunnelmallinen, herkkä. Kim Kuusen vuonna 1978 säveltämä Valiojogurtti® valssi on yksi Suomen tunnetuimmista mainosmusiikeista. Miltä se kuulostaisi tähän päivään tuotuna? Tämän tehtävän sai eteensä elektropop-duo Kauriinmetsästäjät, joita pyydettiin tekemään oma tulkintansa sävelmästä.

– Valiojogurtti® on aina elänyt ajassa mukana. Juhlavuoden kunniaksi halusimme antaa uudelle sukupolvelle tilaisuuden tulkita ikonista sävellystä. Lopputuloksena on herkkä ja kaunis, hieman salaperäinenkin kappale – aivan kuten alkuperäinen valssikin, Valion markkinointi- ja viestintäjohtaja Ann-Mari Hämäläinen sanoo.

Katso musiikkivideo tästä: https://www.youtube.com/watch?v=VRp4pxBVUrM

Yhdistelmä uutta ja vanhaa

Yks sävel jääny mieleen

Se palauttaa sut takas aina mun viereen

kun mä sen kuulen

Kauriinmetsästäjien musiikissa eteeriset melodiat yhdistyvät tunnetta uhkuviin sanoituksiin. Nämä elementit kuuluvat myös heidän tulkinnassaan Valiojogurtti® valssista.

– Oli kunnia päästä mukaan näin tunnetun brändin juhlavuoteen. Samalla biisin tekeminen oli meille uudenlainen ja mielenkiintoinen haaste. Emme halunneet tehdä mitään liian itsestäänselvää, vaan kappaleen, joka on oikeasti meidän kuuloisemme, Kauriinmetsästäjien Tuomas Kaitanen ja Heikki Petrell kertovat.

– Sanoitusten pääteema, yksi on jäänyt mieleen, löytyi musiikin herättämistä muistoista. Meidät valssi vei takaisin lapsuuden kesiin.

Kappale pääsi valmistuttuaan myös valssin säveltäneen Kim Kuusen kuunteluun.

– Valssin melodian sanoittaminen on haastavaa, mutta tässä se on otettu tyylikkäästi osaksi biisin hienoa tarinaa. Kauriinmetsästäjien käsissä alkuperäistä sävellystä on käytetty tavalla, joka ei itselläni olisi tullut heti mieleen, Kim Kuusi kuvailee.

Menneisyys ja nykyhetki kohtaavat myös kappaleen musiikkivideossa, jonka inspiraationa on toiminut vanha Valiojogurtti® mainos Haaveilua. Videolla nähdään Kauriinmetsästäjien lisäksi tanssija Emmi Mikkola, joka on luonut musiikkivideon koreografian.

Juhlavuosi maistuu kausimauissa

Juhlavuosi maistuu Valiojogurtti® kausimauissa. Kesän kausimakuna 200 gramman pikarissa on metsämansikka-valkosuklaa, joka valittiin juhlavuoden mauksi Valion Facebook-sivulla järjestetyn kyselyn perusteella. Suosikkimakuaan äänesti yli 6 000 jogurtinystävää. Lisäksi syksyllä kauppoihin saapuu uusi kilon pakkaukseen pakattu kausimaku, Valiojogurtti® Thaimaa, jossa maistuvat mango, papaija, passionhedelmä ja sitruunaruoho. Kyseessä on ensimmäinen maku uudesta Makuja maailmalta -kausituoteperheestä.

– Makuja maailmalta -sarjan jogurtteihin on haettu inspiraatiota ruokakulttuureista ympäri maailmaa. Tutkimme paikallisia ja makuja sekä niiden yhdistelmiä ja yhdistämme ne lempeänmakuiseen, moneen taipuvaan jogurttiin. Kukin maku on myynnissä aina rajoitetun ajan, jogurteista vastaava liiketoimintapäällikkö Linda Heikkilä kertoo.

Lisää aiheesta:

https://www.valio.fi/ruoka/valiojogurtti-50-vuotta-nain-syntyi-suomalaisten-suosikkijogurtti/

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search