Siirry sisältöön

28.4.2020

Vaivatonta leivontaa ja herkuttelua Valion innovatiivisilla uutuuksilla

Donitsit

Uudet Valio Suklaakerma ja Valio Kinuskikerma taipuvat täysin uudella tavalla moneen eri käyttöön – kuumana tai kylmänä. Valion maustetuissa rahkoissa puolestaan hurmaa uusi toivottu hedelmämaku. Raikasta keväistä tunnelmaa voi hakea vaikkapa uutuusmehuistamme - kokeile myös mocktaileja! Aurinkoinen sää kutsuu jäätelölle - nauti kermaisista ja kasvipohjaisista uusista mauista.

Valio on panostanut tuotekehityksessään entistä enemmän leivontaan, ja tämän työn jälki näkyy keväällä kaupoissa. Valio haluaa uutuuksillaan helpottaa ja rohkaista niin aloittelevia kuin kokeneempiakin kotileipojia. Leipomalla tehdään aina hyvää – itselle ja läheisille.

Valio Koekeittiö tuottaa reseptiikkaa ja leivonnan oivalluksia kotileipojille ja ammattilaisille.  Tuhansien reseptien joukossa onkin jo monia suomalaisten kestosuosikkeja. Uusien reseptien luomisessa lähtökohtina ovat niin tuoreet trendit maailmalta, suomalaisten makumieltymykset kuin tuotekehityksen uudet helmetkin.

Valio on tehnyt leivontateeman tiimoilta useita tutkimuksia, jotka ovat toimineet tukena myös Valion tuotekehitykselle. Leipominen koetaan erittäin myönteiseksi ja tunteita herättäväksi aiheeksi. Leipomista pidetään sekä lämminhenkisenä että merkityksellisenä toimintana; se lisää yhteenkuuluvuuden ja välittämisen tunnetta, yhdistää eri sukupolvia, ja sillä nähdään olevan myös terapeuttista arvoa.

”Valiolla haluamme muistuttaa suomalaisia leivonnan merkityksestä ja rohkaista leipomaan. On hienoa, että pystymme Valion klassikkotuotteilla ja kiinnostavilla uutuuksilla tarjoamaan hyviä yhteisiä hetkiä leivonnan parissa”, liiketoimintapäällikkö Hannele Suutarinen iloitsee.

Leivonta- ja jälkiruokauutuuksilla ideoita ja helppoutta – arkeen ja juhlaan

Valion uutuudet kermahyllyyn yllättävät ja ihastuttavat kotileipurit helppoudellaan ja monikäyttöisyydellään. Aidoista ja herkullisista raaka-aineista valmistetut laktoosittomat Valio Suklaakerma ja Valio Kinuskikerma muuntuvat vaivattomasti niin leivontaan kuin jälkiruokiin.

Valion kermauutuudet vispautuvat helposti kuohkeaksi vaahdoksi; kiehauttamalla niistä saa puolestaan täyteläisen kastikkeen kädenkäänteessä. Tuotteet sopivat vaahdotettuna pursotuksiin ja leivonnaisten täytteeksi. Kastikkeeksi muunnettuina ne toimivat vaikkapa kuorrutteessa ja jäätelön kaverina. Nämä jälkiruokamakujen aateliset valloittavat intensiivisisyydellään suklaan ja kinuskin ystävät vuorenvarmasti. Valion uutuuskermojen aidot maut ovat peräisin suklaasta, voista ja kermasta. Tuotteet tulevat kauppoihin viikolla 18.

Lue lisää uutuuskermojen käytöstä ja tutustu reseptivinkkeihin!

Maustetut rahkat ovat leipojan luottokavereita

Myös Valion rahkavalikoima täydentyy kahdella uudella maulla. Maustetut rahkat saavat lisäystä uudesta raikkaasta ja aromaattisesta passiohedelmän mausta. Laktoositon Valio maustettu rahka passiohedelmä taipuu ihaniin jälkiruokiin, maukkaisiin leivonnaisiin ja sopii herkutteluun myös sellaisenaan. Helmikuun tuoteuutuus Valio kermarahka on perinteistä maitorahkaa kermaisempi ja täyteläisempi; kermarahka muistuttaa koostumukseltaan Valion maustettuja rahkoja, mutta on maustamaton, eikä siihen ole lisätty sokeria. Tuote on myös laktoositon. Uutuustuotteiden keväisiä reseptejä löytyy Valion leivontasivustolta.

Viileitä jäätelöuutuuksia kasviksista ja maidosta

Valio aloitti jäätävän herkullisen kasvipohjaisen jäätelöyhteistyön syksyllä 2019. Seitsemän Helsingin yliopiston elintarviketieteen opiskelijan kurssityönä syntyi palkokasvien lahja jäätelön ystäville – Härtelö® eli herkullisen täyteläinen härkäpapujäätelö. Villin idean ympärille perustettiin myös Lipasu Oy -niminen yritys. Härtelö® sai ansiokasta tunnustusta S-ryhmän Suomalainen Menestysresepti 2019 -kilpailussa, johon liittyvässä televisiosarjassa paljastettiin kisan loppumetreillä Lipasu Oy:n saavan Valion kumppanikseen. Kumppanuuden tarkoituksena on siivittää Härtelö® kasvuun kotimaassa ja kansainvälisesti. Markkinoilla olevat Härtelö®-maut suklaa ja lime-passion ovat nyt saaneet rinnalleen uuden, viileän herkullisen kumppanin, Härtelö® mintun. Pehmeä minttu maistuu sellaisenaan tai muihin makuihin yhdistellen.

”On ilo auttaa Härtelöä kukoistamaan. Loistava tiimi, Anni, Annika, Francesca, Hilma, Kaisa, Mirva & Roosa, ja jäätävän herkullinen tuote saavat meidän hiukan leveämmät hartiat tuekseen innokkaaseen kysyntään vastaamisessa ja kansainvälisessä kasvussa”, kategoriapäällikkö Tea Ijäs kertoo.

Valio Jäätelöfabriikin kevään uutuuksissa hurmaavat sahrami ja suomalaisten suosima salmiakki: Valio Jäätelöfabriikki suloinen sahrami ilahduttaa sahraminmakuisella kermajäätelöllä, hunajakastikkeella ja karamellin paloilla. Valio Jäätelöfabriikki salmiakkipommissa yhdistyvät lakritsinmakuinen kermajäätelö, salmiakkikastike ja lakritsinmakuiset palat. Kaikki Jäätelöfabriikin jäätelöt ovat laktoosittomia, ja ne valmistetaan Valion Jäätelöfabriikissa Oulun meijerissä.

Raikkaat mehu-uutuudet kruunaavat aamu- ja välipalahetket

Valio Hedelmätarha® -tuoteperhe täydentyy kahdella uudella maulla. Valio Hedelmätarha® kolme sitrushedelmää täysmehu on raikas ja runsaasti C-vitamiinia sisältävä juoma. Kolmen sitrushedelmän sekoitus sisältää appelsiinia, veriappelsiinia ja mandariinia. Mehu on täynnä makua, ilman lisättyä sokeria. Luomu-uutuus Valio Hedelmätarha® luomupuolukkamehu on raikas aamiais- ja välipalajuoma. Luomupuolukkaa sisältävä mehu on myös lisäaineeton. Valio Hedelmätarha® -mehut valmistetaan Helsingin mehutehtaalla Pitäjänmäellä, jossa mehuja on valmistettu jo vuodesta 1971. Valio Hedelmätarha® mehut pakataan 97-prosenttisesti kasviperäisiin tölkkeihin.

Tutustu kaikkiin Valion tuoteuutuuksiin täällä.

Herkulliset reseptivinkit kevään korville

Vappua vietetään tänä vuonna poikkeusoloissa, mutta onnistuneen vappukattauksen voi hyvin tehdä kotona tai omalla pihalla. Parhaat vinkit suosikkiruokiin- ja juomiin sekä makeisiin herkkuihin löytyvät Valion vappusivustolta.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search