Siirry sisältöön

17.2.2021

Valio Jäätelöfabriikki valloittaa nyt tuuteilla Jäätelökysely: Tuuteissa hurmaavat vohvelin rapeus, jäätelön laatu ja sattumat

Jäätelöfabriikki

Valio Jäätelöfabriikki tarttuu nousevaan tuuttitrendiin ja tuo maalikuussa kauppoihin neljä hypnotisoivan herkullista uutuustuuttia. Valion kyselyn* mukaan tuutissa viettelevät erityisesti vohvelin rapeus, sattumat sekä sopiva annoskoko. Jäätelökansa arvostaa myös kotimaisuutta ja valtaosa vastanneista nostaa tuutin laadun erittäin tärkeäksi valintakriteeriksi. Tuuttien suosikkimaku on suklaa.

”Meiltä on pyydetty premium-herkuttelujäätelöitä tuutin muodossa. Uutuustuuttiemme maut ovat suklaa, kinuski, vanilja ja salmiakki. Toiveiden mukaan vohveli on gluteeniton ja ihanan rapea. Myös sattumia ja kastiketta on tuutin täydeltä”, lupaa kategoriapäällikkö Mira Appelqvist Valiolta.

Kätevä yksittäispakkaus ­– herkun voi hotkaista käsin koskematta

Valio Jäätelöfabriikin tekemän kyselyn* mukaan tuutin tärkein valintakriteeri on laadukas jäätelö. Tärkeänä pidetään myös rapeaa vohvelia sekä kastikkeita ja sattumia.  Entä miksi juuri tuutti, eikä vaikkapa puikko tai pikari? Tuutin tärkeimmiksi eduiksi nousivat sopiva annoskoko (33 %) sekä monipuoliset makuvaihtoehdot (29 %) Vastaajista lähes viidennes (19 %) arvostaa tuuttia, koska kääre on helppokäyttöinen ja siististi syötävä. Yksittäispakattu tuutti sopii myös vallitsevaan aikaan. ”Käsin ei tarvitse koskea suoraan jäätelöön, vaan tuuttipaperi on hyvä suoja etenkin näin korona-aikana”, toteaa yksi vastaajista. 

Jäätelötuuttien ykkösmauksi nousee suklaa (29 %). Seuraavina kirivät lakritsi ja kinuski. Suklaakuorrute tuutin sisällä jakaa mielipiteitä.  Sattumat, kuten suklaa ja keksipalat, ovat puolelle (51 %) vastaajista tärkeitä tai erittäin tärkeitä. Samoin kastiketta tai hilloa halajaa puolet vastanneista. 

Kylmäkalleja tuutittaa talvipakkasilla

Lähes puolet vastaajista nauttii jäätelötuutteja tasaisesti ympäri vuoden. Lämmin ilma ja aurinko innoittavat eniten jäätelöherkutteluun. Yllättäen luminietosten keskellä tuutteja kertoo nauttivansa mieluiten kuusi prosenttia vastaajista.

Vastanneista reippaasti yli puolet (62,5 %) ei pakkausmerkintöjä tiiraile. Eniten tuuttien pakkauksista tarkistetaan laktoosittomuutta (28 %). Tuuttien kyljestä tutkaillaan myös gluteenittomuutta, sokerittomuutta ja sitä, sisältääkö tuutti pähkinää.

Tuutti heräteostoksena, pitkän työpäivän jälkeen tai jälkiruokana 

Noin puolet vastaajista (46,5%) nappaa tuutin mukaansa spontaanisti herkuttelun ilosta. ”Tuutit ovat usein heräteostoksia, litran paketti tai muu isompi pakkaus on yleensä jo ostoslistalla”, sanoo yksi vastaaja. Noin joka kolmas vastaajista (34 %) kertoo nauttivansa tuutteja pitkän työpäivän jälkeen, ja joka kolmas jälkiruokana (39 %). Vastaajat saivat valita useita vaihtoehtoja.

Puolet kyselyyn vastanneista (51 %) valitsee mieluiten keskikokoisen tuutin. 17 prosenttia on niin ronkeleita, että mikään muu kuin tuutti ei kelpaa. Puolelle vastaajista sopii jäätelöpakettikin. 

Uusia makutoiveita kysyttäessä tuutinystävien luovuus kukki. Makean ja suolaisen yhdistelmiä toivottiin. Toisaalta osa halusi enemmän luonnollisia ja raikkaita marjojen ja hedelmien makuja, esimerkiksi kirsikka, tyrni ja mango nousivat vastauksissa.

*Valio Jäätelöfabriikin sähköiseen kyselyyn vastasi helmikuussa 940 iältään 15–75-vuotiasta ympäri Suomea.

Tuutit tulevat – Valion kevään jäätelöuutuudet 

Kevään jäätelöuutuuksissa Valio Jäätelöfabriikki makumaailma sujahtaa uuteen formaatiin, tuuttiin. Ja vieläpä neljässä suosikkimaussa. Kaikkien Valio Jäätelöfabriikki -jäätelöiden pohjana on ensiluokkaisesta valiolaisten tilojen maidosta valmistettua kermajäätelöä. Herkulliset makumaailmat syntyvät kastikepyörteistä, maukkaista paloista ja rapeasta vohvelista. Ja mikä parasta: laktoosi ja gluteeni ei rajaa herkuttelua, sillä Valio Jäätelöfabriikki -tuutit ovat laktoosittomia sekä gluteenittomia.

Pint-kokoisessa purkissa hurmaa Valio Jäätelöfabriikki mansikka-valkosuklaa. Kasvipohjainen makuhermojen viekottelu toteutetaan keväällä Härtelö Salmiakki -uutuusmaulla.

Valio Jäätelöfabriikki Kreisi Kinuski 112 ml

Tuutin täydeltä vaniljakermajäätelöä, suussa sulavaa kinuskikastiketta ja ihanasti rouskuvia toffeepaloja. Suurta rakkautta jo ensi nuolaisulta! Saattaa sisältää pähkinää. Ja uuden alkuja. Hyötyvaikutukset: vie kuuhun ja takaisin!

Valio Jäätelöfabriikki Super Vanilja 112 ml

Tuutin täydeltä vaniljakermajäätelöä ja täyteläistä vaniljakastiketta. Vaniljajäätelöiden ehdotonta kuningatarainesta! Hyötyvaikutukset: heittää huolilla vesilintua.

Valio Jäätelöfabriikki Unelma Suklaa 112 ml

Tuutin täydeltä suklaakermajäätelöä, täyteläistä suklaakastiketta ja suklaalastuja. Suurta rakkautta jo ensi puraisusta! Hyötyvaikutukset: täyttää unelmat.

Valio Jäätelöfabriikki Salmiakkipommi 112 ml

Tuutin täydeltä lakritsinmakuista kermajäätelöä, suussa sulavaa salmiakkikastiketta ja ihanasti rouskuvia lakritsinmakuisia paloja. Suurta rakkautta jo ensi lipaisusta! Saattaa sisältää pähkinää. Ja suomalaisuuden syvintä olemusta. Hyötyvaikutukset: vahvistaa kansallisylpeyttä.

Valio Jäätelöfabriikki Valkosuklaa mansikka 450 ml

Herkullinen yhdistelmä valkosuklaan makuista jäätelöä, mansikkakastiketta ja valkosuklaalastuja. Kaikkien Valio Jäätelöfabriikki -jäätelöiden pohjana on ensiluokkaisesta valiolaisten tilojen maidosta valmistettu kermajäätelö. Herkulliset makumaailmat syntyvät kastikepyörteistä sekä maukkaista paloista. Ja mikä parasta: laktoosi ei rajaa herkuttelua, sillä Valio Jäätelöfabriikki -jäätelöt ovat laktoosittomia tai vähälaktoosisia. Saattaa sisältää pähkinää. Ja hippusellisen hulvattomuutta. Hyötyvaikutukset: Opettaa pysähtymään hyvän äärelle.Härtelö salmiakki 500 ml & 150 mlTämä salmiakkiherkku ei jätä ketään kylmäksi. Unelmaisen täyteläinen maku yhdistettynä ihanaan salmiakkikastikkeeseen – ja kaiken lisäksi, täysin vegaanisena!

Valio Jäätelöfabriikki
 

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search