Siirry sisältöön
Raaka-ainelinjaus: kaakao

Vastuullisuus

Raaka-ainelinjaus: kaakao

Kaakaon käyttö Valiolla

Lähtötilanne03/ 2021Tavoite/edistyminen (päivitetty 5.3.2024)
Kaakaota on käytössä useissa Valion kuluttaja- ja asiakastuotteissa sekä Valion valmistuttamissa suurtaloustuotteissa. Tuotteiden sisältämä pääraaka-aine on tyypillisesti maito, joten kaakaon käyttömäärä tuotteittain on pieni.

Valion tehtailla Suomessa käytetään yhteensä useita kaakaoraaka-aineita, joista valmistetaan kaakaojuomia, pirtelöitä, vanukkaita ja jäätelöitä. Kaakaoraaka-aineet ovat pitkälle tuotteen tarpeeseen jalostettuja, joten niiden hankintaketju on pitkä.

Valion tehtailla Virossa kaakaoraaka-aineella maustetaan rahkaa, vanukasta, levitettä ja sulatejuustoa.

-> Kaikki käytössä oleva raaka-aine tulevat hyväksytyiltä toimittajilta, mutta raaka-aine on sertifioimatonta.
Muuttaa käytössä olevat kaakaoraaka-aineet** sertifioiduksi ja hankkia
toimitusketjun sertifioinnit valmistaville Valion tehtaille.

Edistyminen:
Sertifioidun kaakaon ostamista jatkettu.

Valiolle myönnetyn Rainforest Alliance – sertifikaatin ansiosta voimme valmistaa Rainforest Alliance -sertifioituja tuotteita sertifioiduista kaakaoraaka-aineista Jyväskylän, Suonenjoen, Turengin ja Seinäjoen tehtaillamme. Sertifioitujen tuotteiden osuus on 59 % Suomessa.

*Jokaiselle raaka-aineelle tulee löytää olemassa olevaa vastaava sertifioitu raaka-aine. Raaka-aineen vaihtaminen vaatii tuotekohtaisen raaka-aineen muutosprojektin, jossa uuden raaka-aineen soveltuvuus tuotteeseen varmennetaan ja raaka-aineen muutos toteutetaan hallitusti.

Taulukkoa päivitetään kerran vuodessa.Search