Tuulihatut kahdella täytteellä

Tuulihatut kahdella täytteellä

052,5
9
b 9
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
166 kcal / 100g
Keveät tuulihatut ovat mainioita suupaloja juhliin tai illlanistujaisiin. Kokeile sekä makeaa, että suolaista täytettä.

Ihan hyvä resepti =)

Tehnyt
Petteri, Valio Koekeittiö
Valmistus
50min
Vaikeusaste: keskitaso
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.Lue lisää annosmäärien muuttamisesta ›Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Valmistusaineet

Tuulihatut
75  g Valio Eila® voita
1 1/2  dl vettä
1 1/2  dl vehnäjauhoja
3  isoa munaa
Katkaraputäyte (20 kpl)
1  prk  (200 g) Valio Eila® kermaviiliä
150  g katkarapuja
1  dl tilliä
1  tl sitruunamehua
1  tl sokeria
ripaus jauhettua valkopippuria (1/2 maustemitallista)
ripaus suolaa (1 maustemitallinen)
Pinnalle
( gourmet-suolahiutaleita tai seesaminsiemeniä )
Kuningatartäyte (20 kpl)
1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa kuningatar
( kotimaisia vadelmia tai mansikoita )
valmista kinuskikastiketta
tomusokeria
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Anna seoksen kiehua; vatkaa samalla seosta voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä.

  • Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen; ota kattilasta tukeva ote ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes tasaista. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperille. Voit myös pursottaa taikinan isolla tyllalla.

  • Jos valmistat tuulihattuja katkaraputäytteellä, ripota pinnalle gourmet-suolaa tai siemeniä. Paina kevyesti, että ne tarttuvat taikinaan.

  • Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes tuulihatut ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. HUOM! Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä.

Katkaraputäyte
  • Sulata ja valuta katkaravut huolella lävikössä. Painele ylimääräinen neste pois. Hienonna katkaravut ja tilli. Yhdistä kaikki aineet, käytä valkopippuria varovaisesti. Tarkista maku.

  • Leikkaa kannet irti. Jaa täyte tuulihattuihin. Laita kannet takaisin päälle.

  • Tarjoa heti.

Kuningatartäyte
  • Täytä tuulihatut maustetulla rahkalla ja halutessasi marjoilla. Laita kansi päälle.

  • Valuta päälle kinuskikastiketta ja sihtaa tomusokeria. Tarjoa heti.

VINKKI
  • * Voit halutessasi pakastaa tuulihatut täyttämättöminä. Sulata jääkaapissa.

Avaa/sulje Ravintosisältö (166 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
166
kcal / 100g

Proteiini
(g)
7
Hiilihydraatit
(g)
10
Rasvat
(g)
11
Ravintokuitu
(g)
0
Kalsium
(mg)
51
D-vitamiini
(µg)
0

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:

  • jauhettua valkopippuria

  • suolaa

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

2,5

tähteä viidestä(8 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
30min
Uunissa
20min

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi