Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

9 x raikas kesälounas hellepäiviin 

Grillijuusto-panzanella

Huh hellettä! Kuumalla säällä tekee mieli helppoa ja virkistävää ruokaa. Näiden reseptien avulla kokkaat yhdeksän kesälounasta isompaan tai pienempään nälkään. 

Kesällä on kiva tehdä ruokia, jotka valmistuvat vaivattomasti ja maistuvat myös kylmänä. Värikkäät leivät, ruokaisat salaatit ja suolaiset piirakat ovat mitä mainiointa kesäruokaa ja sopivat hyvin myös rennolle lomabrunssille. Kata pöytään vaikka kreikkalaisia leipiä, kurkkumocktail, orzo-pastasalaattia ja lohipiirakkaa ja nauti mukavassa seurassa!  

3 x kesäinen lounasleipä 

Helposti ja nopeasti valmistuvat leivät maistuvat kevyenä lounaana tai piknik-viltillä puun alla istuessa. Hernebruschettan proteiinipitoinen raejuustotahna pitää nälän pitkään loitolla, ja vihreä hernetahna ja pikkelit tekevät leivästä vastustamattoman raikkaan. Trendikäs tsatsiki on mitä mainioin kastike kuumalla säällä ja sopii hyvin monenlaisiin leipiin. Viileä jogurtti ja vesipitoinen kurkku virkistävät makuhermoja sekä kehoa ja tuovat mukavaa vastapainoa suolaisemmille leipien täytteille. Kokeile tsatsikia kreikkalaisessa leivässä sekä pitaleivän sisällä kasviproteiinien kaverina. Pitaleipä toimii hyvin myös retkieväänä, kun täytät leivät etukäteen.

3 x ruokaisa salaatti 

Täydellinen kesäsalaatti rakentuu sopivasta määrästä kasviksia, proteiinia ja yllättäviä makuja. Vegaaninen nyhtökaura-parsasalaatti on sitruksinen makupommi, johon rapsakat sokeriherneet ja tuore pinaatti tuovat juuri sopivasti kesäistä vihreää. Grillijuusto-panzanella on ilahduttava uusi versio toscanalaisesta kesäklassikosta, joka maistuu niin kylmänä kuin lämpinäkin. Orzo-pastasalaatti tuo lounaalle aurinkoisen tuulahduksen Välimereltä. 

3 x suolainen piirakka 

Etukäteen leivottu suolainen piirakka on helppo nostaa pöytään silloin, kun ei millään jaksaisi tehdä muuta kuin loikoilla riippumatossa. Suolaisen piirakan paras puoli on monipuolisuus: täytteeksi sopivat niin satokauden kasvikset kuin kotimaiset kalatkin. Lounaan teko muuttuu vieläkin helpommaksi, kun nappaat matkaan valmista piirakka- tai voitaikinaa. Kesäkurpitsapiiraassa maistuvat valkosipuli ja saksanpähkinät, lohipiiraassa AURA®-juusto ja varhaisperunat. Rapeapohjainen flammkuchen-pizza päällystetään tomaattikastikkeen sijaan sitruunalla rikastetulla crème fraîchella ja mascarponella. 


Search