Pinnalla
Kuukauden trendiresepti: suolakurkkutortut

Näin teet helpot suolakurkkutortut
Aloita torttujen teko leikkaamalla voitaikinalevyt kolmeen osaan ja viiltämällä taikinan reunaan kehykset. Näin voitaikina kohoaa uunissa kuppimaiseen muotoon, joka mahdollistaa täytteen pysymisen paikoillaan.
Jäähtyneet voitaikinalevyt täytetään reilulla määrällä smetanaa, viipaloiduilla suolakurkuilla ja hunajalla. Päälle rouhaistaan reilusti mustapippuria.

Piristä pikkujouluaikaa erilaisilla joulutortuilla
- Kauniit kukkatortut täytetään perinteisen luumumarmeladin lisäksi vaniljakreemillä.
- Tuunaa tutun mallisia torttuja kinuski- ja vaniljakreemillä.
- Tee suolaisten joulutorttujen täytteeksi klassinen skagen. Viimeistele tortut mädillä, punasipulilla ja tillillä.
- Suolaiset joulutortut onnistuvat myös vegaanisina! Pestolla, Gold&Green® suikaleilla ja vegaanisella mozzarellalla täytetyt tortut viimeistellään tuoreella basilikalla.
Vinkit antoi reseptin kehittänyt Sanna Mäenpää Valio Koekeittiöstä.
