Appelsiinipullat

Appelsiinipullat

2 h 20 min
keskitaso
294 kcal / 100g
0
0

Appelsiinipullat sopivat keväiseen kahvipöytään. Annoksesta tulee 1 iso kakkumainen pulla ja 30 pientä pullaa. Jos haluat tehdä ainoastaan isoja pullia, niitä saat annoksesta 3, pieniä vastaavasti 45 kpl.

Ainekset

30 pullaa + 1 iso pulla

Pullataikina

50 g
hiivaa
5 dl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
150 g

Täyte

1 rasia (200 g)
1 ½ dl
tomusokeria
1 tl
appelsiinin kuorta

Voiteluun

kananmunaa

Päälle

mantelilastuja

Sokerivesikuorrutus

3 dl
tomusokeria
2 - 3 rkl
appelsiinin kuorta tai keltaista elintarvikeväriä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen mehuun. Lisää munat, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Leikkaa pinnoitetun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperista pala ja voitele reunat
  4. Notkista tuorejuusto sekoittamalla. Siivilöi tomusokeri sekaan. Lisää hyvin pestyn, hienoksi raastetun appelsiinin kuori.
  5. ISO APPELSIINIPULLA

  6. Jaa taikina 3 osaan. Kauli 50 cm leveä ja 28 cm korkea levy. Levitä sille 1/3 täytteestä, jätä yläreunasta 5 cm ilman täytettä. Rullaa pitkältä sivulta. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa rulla n. 14 osaan. Aseta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin.
  7. PIENET APPELSIINIPULLAT

  8. Valmista lopuista kahdesta taikinapalasta pieniä appelsiinipullia. Valmista rullat kuten edellä. Leikkaa n. 15 osaan / rulla. Siirrä pullat muffinivuokiin.
  9. Kohota pullat hyvin liinan alla vedottomassa paikassa. Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  10. Paista iso vuokapulla 175 asteessa n. 30 min, kunnes pulla on kauniin värinen ja kypsä. Irrota vuoasta vähän jäähtyneenä. Pikkupullat: 225 astetta n. 9 min.
  11. Sokerivesikuorrutus: sekoita tomusokeriin mehua vähitellen kunnes kuorrutus on sopivan notkeaa. Värjää kuorrutus appelsiininkuoriraasteella tai pariin vesitippaan sekoitetulla elintarvikevärillä. Valuta kuorrutusta haarukalla jäähtyneiden pullien pintaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
294 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
8 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)