Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 35 min
Yhteensä
2 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pullaa + 1 iso pulla
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPullataikina
- 50 g hiivaa
-
5 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 16 dl vehnäjauhoja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- 1½ dl tomusokeria
- 1 tl appelsiinin kuorta
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Päälle
- 0 kg mantelilastuja
Sokerivesikuorrutus
- 3 dl tomusokeria
-
2-3 rkl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 0 kg appelsiinin kuorta tai keltaista elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen mehuun. Lisää munat, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Leikkaa pinnoitetun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperista pala ja voitele reunat
- Notkista tuorejuusto sekoittamalla. Siivilöi tomusokeri sekaan. Lisää hyvin pestyn, hienoksi raastetun appelsiinin kuori.
ISO APPELSIINIPULLA
- Jaa taikina 3 osaan. Kauli 50 cm leveä ja 28 cm korkea levy. Levitä sille 1/3 täytteestä, jätä yläreunasta 5 cm ilman täytettä. Rullaa pitkältä sivulta. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa rulla n. 14 osaan. Aseta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin.
PIENET APPELSIINIPULLAT
- Valmista lopuista kahdesta taikinapalasta pieniä appelsiinipullia. Valmista rullat kuten edellä. Leikkaa n. 15 osaan / rulla. Siirrä pullat muffinivuokiin.
- Kohota pullat hyvin liinan alla vedottomassa paikassa. Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista iso vuokapulla 175 asteessa n. 30 min, kunnes pulla on kauniin värinen ja kypsä. Irrota vuoasta vähän jäähtyneenä. Pikkupullat: 225 astetta n. 9 min.
- Sokerivesikuorrutus: sekoita tomusokeriin mehua vähitellen kunnes kuorrutus on sopivan notkeaa. Värjää kuorrutus appelsiininkuoriraasteella tai pariin vesitippaan sekoitetulla elintarvikevärillä. Valuta kuorrutusta haarukalla jäähtyneiden pullien pintaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
300 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
50,8 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mantelilastuja
- appelsiinin kuorta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.