Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Bakerikan täytetty mallasbriossi

Jouluiset mallasbriossit täytetään vaahdotetulla voilla, herkullisella Keisarinna-juustolla ja makealla persimonilla. Nämä suloiset suupalat katoavat nopeasti parempiin suihin!

Reseptiyhteistyö @bakerika_
Bakerikan täytetty mallasbriossi

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 1 dl kaljamaltaita
  • 1 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1½ dl
    Valio täysmaitoa lämmitettynä
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 7 dl vehnäjauhoja

Glaze

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon

Lisäksi


Ohje

  1. Kiehauta vesi ja lisää kaljamaltaiden kanssa kulhoon. Anna turvota 1 h. Sekoita joukkoon kuivahiiva, lämmin maito, tumma siirappi, kanamunat, suola ja ruisjauhot. Lisää taikinaan vähitellen vehnäjauhot ja vaivaa noin 10 min kunnes taikina irtoaa kulhonreunoista. Peittele liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja jaa taikina 20 palaan. Pyörittele paloista sileitäpalloja ja nosta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Taikinapallot saa olla lähekkäin, muttaei kokonaan toisissaan kiinni. Kohota vielä noin 30 min ennen paistoa.Paista briosseja 180 asteisessa uunissa 15 min.
  3. Valmista leipä glaze sekoittamalla voisula ja kinuskikreemi tasaiseksi seokseksi.Penslaa glaze lämpimien briossien päälle ja paista 180 asteisessa uunissa 5 min. Anna jäähtyä hetkiennen täyttämistä.
  4. Leikkaa mallasbriossit puoliksi, levitä vaahdotettu voi päälle, lisää reilustiviipaloitua juustoa ja persimonia. Aseta kansi päälle ja koristele ananaskirsikalla ja cocktailtikulla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 8,8 g
Hiilihydraatti 30,9 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® merisuola rasvaa
  • ananaskirsikoita
  • cocktailtikkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.