Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 45 min
Yhteensä
2 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
3.6
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
- 1 dl kaljamaltaita
- 1 dl vettä
- 1 pussi kuivahiivaa
-
1½ dl
Valio täysmaitoa lämmitettynäValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 dl tummaa siirappia
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl ruisjauhoja
- 7 dl vehnäjauhoja
Glaze
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Lisäksi
-
2 pkt (à 180 g)
Valio Hienoin Keisarinna® juustoaValio Hienoin Keisarinna® on juusto todellisille herkkusuille. Pitkä 14 kuukauden kypsytysaika tuo syvyyttä ja moniuloitteisuutta…
-
0 kg
Valio Oivariini® merisuola rasvaa vaahdotettunaValio Oivariini® merisuola on herkullinen levite, jonka maussa yhdistyvät tuore voi, rapsiöljy ja rouhea merisuola.…
- 4 persimonia tai sharon-hedelmää
- 0 kg ananaskirsikoita
- 0 kg cocktailtikkuja
Jaa resepti
Ohje
- Kiehauta vesi ja lisää kaljamaltaiden kanssa kulhoon. Anna turvota 1 h. Sekoita joukkoon kuivahiiva, lämmin maito, tumma siirappi, kanamunat, suola ja ruisjauhot. Lisää taikinaan vähitellen vehnäjauhot ja vaivaa noin 10 min kunnes taikina irtoaa kulhonreunoista. Peittele liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja jaa taikina 20 palaan. Pyörittele paloista sileitäpalloja ja nosta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Taikinapallot saa olla lähekkäin, muttaei kokonaan toisissaan kiinni. Kohota vielä noin 30 min ennen paistoa.Paista briosseja 180 asteisessa uunissa 15 min.
- Valmista leipä glaze sekoittamalla voisula ja kinuskikreemi tasaiseksi seokseksi.Penslaa glaze lämpimien briossien päälle ja paista 180 asteisessa uunissa 5 min. Anna jäähtyä hetkiennen täyttämistä.
- Leikkaa mallasbriossit puoliksi, levitä vaahdotettu voi päälle, lisää reilustiviipaloitua juustoa ja persimonia. Aseta kansi päälle ja koristele ananaskirsikalla ja cocktailtikulla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
236 kcal
Proteiini
8,8 g
Hiilihydraatti
30,9 g
Rasva
7,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® merisuola rasvaa
- ananaskirsikoita
- cocktailtikkuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.





