
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 14 dl vehnäjauhoja
-
1½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Väliin
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- raesokeria
- 5 dl Valio maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 14 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl Valio voita
Väliin
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota kaksi 2 l:n vetoista kakkuvuokaa (Ø 23 - 25 cm).
- Jaa taikina kahteen osaan. Valmista molemmista paloista bostonpullat seuraavasti: Kauli taikina 40 x 60 kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto levylle. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 14 osaan.
- Aseta palat vuokiin leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 35 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
287 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
40,5 g
Rasva
10,2 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.