Chapati -leipä

Chapati -leipä

Chapati on kohottamaton leipä (flatbread), joka tunnetaan parhaiten intialaisesta ja nepalilaisesta ruokakulttuurista. Piimä tekee chapatista maukkaan ja mehevän. Tarjoa chapatia lisäkkeenä tai esim. pikkusuolaisena Baba ghanoush -tahnan kanssa.

15 min
helppo
250 kcal / 100g
7
4

Ainekset10 leipästä

10 leipästä

Chapati

4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
½ tl
suolaa

Paistamiseen

2 rkl

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi. Kauli jauhotetulla pöydällä 10 ohutta leipästä.
  2. Paista leipäset Oivariini rasvassa pannulla keskilämmöllä, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin ja leipänen on kypsä.
  3. Tarjoa lämpimänä pikkusuolaisena esim. Baba Ghanoush -tahnan (ks. erillinen ohje) kanssa.
Lisukkeeksi
Baba ghanoush eli munakoiso-seesamitahna
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)