Chapati -leipä

Chapati -leipä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Chapati -leipä

Chapati -leipä

Chapati on kohottamaton leipä (flatbread), joka tunnetaan parhaiten intialaisesta ja nepalilaisesta ruokakulttuurista. Piimä tekee chapatista maukkaan ja mehevän. Tarjoa chapatia lisäkkeenä tai esim. pikkusuolaisena Baba ghanoush -tahnan kanssa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset10 leipästä

10 leipästä

Chapati

4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
½ tl
suolaa

Paistamiseen

2 rkl

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi. Kauli jauhotetulla pöydällä 10 ohutta leipästä.
  2. Paista leipäset Oivariini rasvassa pannulla keskilämmöllä, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin ja leipänen on kypsä.
  3. Tarjoa lämpimänä pikkusuolaisena esim. Baba Ghanoush -tahnan (ks. erillinen ohje) kanssa.
Lisukkeeksi
Baba ghanoush eli munakoiso-seesamitahna
1 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›