Hyppää sisältöön
Chilinen cheddarkastike kanaleiville

Chilinen cheddarkastike kanaleiville

Valio Oltermanni® Cheddar juusto sulaa erinomaisesti kastikkeisiin. Kokeile chilistä cheddar-juustokastiketta esim. grillatun lihan tai tortillojen lisukkeena. Tulisuutta voi säädellä chilin määrää lisäämällä tai vähentämällä.

Chilinen cheddarkastike kanaleiville

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 200 g
  Valio Oltermanni® Cheddar juustoa
  Valio Oltermanni® Cheddar on mieto kypsytetty cheddar-juusto, jonka raikkaan happamassa maussa on myös aavistus lempeää…
  Valio Oltermanni® Cheddar e900 g
 • 2 dl
  Valio ruokakermaa
  Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
  Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
 • 1 punainen chilipalko
 • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

 1. Raasta juusto. Sulata se kerman joukkoon kattilassa miedolla lämmöllä. Anna kiehahtaa hetken, jotta kastike saostuu vähän.
 2. Halkaise chilipalko, poista siemenet. Hienonna.
 3. Mausta kastike chilillä, mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. (Käytä chiliä oman makusi mukaan, chilien tulisuus vaihtelee.)
 4. Tarjoa kuumana esimerkiksi tortillojen, paistettujen broilerin fileepihvien tai grillatun lihan kanssa kastikkeena. Voit käyttää kastiketta myös kypsällä broilerinfileellä päällystetyillä maalaisleivillä (ks. kuva).

Vinkki

Käyttötarkoituksesta riippuen voit saostaa kastiketta joko valmiilla kastikesuuruksella (Maizena) tai vehnäjauhosuuruksella. Huom. Maizena sisältää laktoosia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 255 kcal
Proteiini 14 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 21 g
Tyydyttynyt rasva 12,4 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
 • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi