Chilinen cheddarkastike kanaleiville

Chilinen cheddarkastike kanaleiville

10 min
helppo
255 kcal / 100g
0
0

Valio Oltermanni® Cheddar juusto sulaa erinomaisesti kastikkeisiin. Kokeile chilistä cheddar-juustokastiketta esim. grillatun lihan tai tortillojen lisukkeena. Tulisuutta voi säädellä chilin määrää lisäämällä tai vähentämällä.

Ainekset

4 annosta
200 g
2 dl
1
punainen chilipalko
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Raasta juusto. Sulata se kerman joukkoon kattilassa miedolla lämmöllä. Anna kiehahtaa hetken, jotta kastike saostuu vähän.
  2. Halkaise chilipalko, poista siemenet. Hienonna.
  3. Mausta kastike chilillä, mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. (Käytä chiliä oman makusi mukaan, chilien tulisuus vaihtelee.)
  4. Tarjoa kuumana esimerkiksi tortillojen, paistettujen broilerin fileepihvien tai grillatun lihan kanssa kastikkeena. Voit käyttää kastiketta myös kypsällä broilerinfileellä päällystetyillä maalaisleivillä (ks. kuva).

Vinkki

Käyttötarkoituksesta riippuen voit saostaa kastiketta joko valmiilla kastikesuuruksella (Maizena) tai vehnäjauhosuuruksella. Huom. Maizena sisältää laktoosia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
255 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
21 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
408 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)