Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto on suomalaisten arjen suosikkiruoka. Jauhelihakeittoa on helppo muunnella ja se maistuu koko perheelle.

Jauhelihakeitto
Jauhelihakeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 pussi (200 g) pakastesipulia
  • 1½ l (500 g)
    kasviksia ja juureksia esim. porkkanaa ja lanttua
    Voit kokeilla myös:
    • 2 pussia (à 250 g) pakastekasvissuikaleita
  • 14 dl vettä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • 2 liha-juuresliemikuutiota
  • 1 tl suolaa
  • 120 g pätkäspagettia tai sarvimakaronia
  • 1 prk (2,5 dl)
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 pussi (200 g) pakastesipulia
  • 1½ l (500 g) kasviksia ja juureksia esim. porkkanaa ja lanttua
  • 14 dl vettä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • 2 liha-juuresliemikuutiota
  • 1 tl suolaa
  • 120 g pätkäspagettia tai sarvimakaronia
  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Aloita jauhelihakeiton valmistaminen mittaamalla Oivariini kattilaan. Ruskista jauheliha siinä.
  2. Lisää sipuli sekä hetken päästä hienonnetut kasvikset tai pakastekasvissuikaleet.
  3. Lisää vesi, paprikajauhe, tomaattipyree ja liemikuutiot. Anna jauhelihakeiton kiehua n. 15 min.
  4. Lisää pasta, keitä n. 10 min.
  5. Lisää ruokakerma. Anna hautua vielä 5 min.
  6. Ripota jauhelihakeiton pinnalle persiljaa ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 54 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 2,3 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1