Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

40 min
helppo
51 kcal / 100g
7
7

Jauhelihakeitto on suomalaisten arjen suosikkiruoka. Jauhelihakeittoa on helppo muunnella ja se maistuu koko perheelle.

Ainekset

6 annosta
1 rkl
250 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
500 g (1 ½ l)
kasviksia ja juureksia esim. porkkanaa, selleriä, lanttua, kaalia karkeana raasteena
14 dl
vettä
1 tl
paprikajauhetta
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
2
liha-juuresliemikuutiota
1 tl
suolaa
2 dl
pätkäspagettia tai sarvimakaronia
1 prk (2,5 dl)
1 dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Aloita jauhelihakeiton valmistaminen mittaamalla Oivariini kattilaan. Ruskista jauheliha siinä.
  2. Lisää sipuli sekä hetken päästä hienonnetut kasvikset tai pakastekasvissuikaleet.
  3. Lisää vesi, paprikajauhe, tomaattipyree ja liemikuutiot. Anna jauhelihakeiton kiehua n. 15 min.
  4. Lisää pasta, keitä n. 10 min.
  5. Lisää ruokakerma. Anna hautua vielä 5 min.
  6. Ripota jauhelihakeiton pinnalle persiljaa ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
51 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)