Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku

5 h 40 min
keskitaso
255 kcal / 100g
3
7

Omena- ja luumuruusukkein koristeltu juustokakku on ihastuttava jouluisen kahvipöydän koristus. Tämän kakun rakenne on totusta juustokakusta poiketen pehmeämpi ja samettisen suussa sulava. Vaihtamalla piparit esim. kaurakekseiksi ja maustamalla hedelmäviipaleet vaniljalla kakku soveltuu myös muihin juhliin.

Ainekset

12 annosta

Pohja

200 g
piparkakkuja
50 g

Täyte

2 rasiaa (à 200 g)
1 prk (150 g)
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
2 rkl
perunajauhoja

Lisäksi

n. 250 g
hapahkoa omenaa
1 tl
kanelia
n. 150 g
tuoreita, kypsiä luumuja

Ohje

  1. Hienonna piparit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä leivinpaperilla pohjustetun ja reunoilta voidellun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja hiukan reunoille.
  2. Sekoita tuorejuuston joukkoon muut täytteen aineet. Vatkaa käsivatkaimella muutama min, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.
  3. Puolita hedelmät. Poista omenoista siemenkodat sekä kannat ja luumuista kivet. Viipaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Esikypsennä viipaleet joko mikrossa (850W n. 30 - 45 s.) tai kaatamalla kiehuvaa vettä niiden päälle ja antamalla seistä n. 5 min. Valuta sen jälkeen huolellisesti. Mausta halutessasi kanelilla.
  4. Tee hedelmäviipaleista ruusuja laittamalla viipaleita (5 - 10 kpl) limittäin ja kierittämällä ne rullaksi. Laita ruusut kakun pinnalle vieri viereen.
  5. Paista 175 asteessa uunin ala-/keskiosassa n. 40 min, kunnes täyte on hyytynyt.
  6. Anna kakun jäähtyä hyvin, mielellään yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
255 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
17 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)