Siirry sisältöön
Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku

Omena- ja luumuruusukkein koristeltu juustokakku on ihastuttava jouluisen kahvipöydän koristus. Tämän kakun rakenne on totusta juustokakusta poiketen pehmeämpi ja samettisen suussa sulava. Vaihtamalla piparit esim. kaurakekseiksi ja maustamalla hedelmäviipaleet vaniljalla kakku soveltuu myös muihin juhliin.

Jouluinen juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g piparkakkuja
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 rkl perunajauhoja

Lisäksi

  • 250 g hapahkoa omenaa
  • 1 tl kanelia
  • 150 g tuoreita, kypsiä luumuja

Ohje

  1. Hienonna piparit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä leivinpaperilla pohjustetun ja reunoilta voidellun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja hiukan reunoille.
  2. Sekoita tuorejuuston joukkoon muut täytteen aineet. Vatkaa käsivatkaimella muutama min, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Kaada seos keksipohjan päälle.
  3. Puolita hedelmät. Poista omenoista siemenkodat sekä kannat ja luumuista kivet. Viipaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Esikypsennä viipaleet joko mikrossa (850W n. 30 - 45 s.) tai kaatamalla kiehuvaa vettä niiden päälle ja antamalla seistä n. 5 min. Valuta sen jälkeen huolellisesti. Mausta halutessasi kanelilla.
  4. Tee hedelmäviipaleista ruusuja laittamalla viipaleita (5 - 10 kpl) limittäin ja kierittämällä ne rullaksi. Laita ruusut kakun pinnalle vieri viereen.
  5. Paista 175 asteessa uunin ala-/keskiosassa n. 40 min, kunnes täyte on hyytynyt.
  6. Anna kakun jäähtyä hyvin, mielellään yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 235 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 16,6 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search