Juustohampurilaiset

Juustohampurilaiset

45 min
keskitaso
152 kcal / 100g
1
1

Cheddar-juusto antaa hampurilaiselle makua ja mehevyyttä. Kokeile perinteisen hampurilaissämpylän tilalla vaihteeksi ciabatta-sämpylää.

Ainekset

5 annosta

Jauhelihapihvit

1 dl
2 rkl
korppujauhoja
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1
kananmuna
1 dl
pakastesipulikuutioita
2 rkl
sipulikeittoaineksia
½ tl
mustapippurirouhetta
½ tl
suolaa

Sinappinen kermaviilikastike

1 prk (200 g)
½ dl
sinappista kurkkusalaattia
mustapippuria myllystä

Lisäksi

5
hampurilaissämpylää tai ciabatta-sämpylää
rapeaa salaattia
2
tomaattia
1 (150 g)
punasipuli
1 dl
sinappista kurkkusalaattia
125 g

Ohje

  1. Valmista jauhelihapihvit. Yhdistä crème fraîche ja korppujauhot. Anna turvota n. 5 min. Lisää joukkoon jauheliha, muna, sipuli, sipulikeittoaines ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Muotoile murekemassasta 5 pihviä leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
  3. Valmista kastike. Yhdistä kurkkusalaatti kermaviiliin. Mausta.
  4. Esivalmistele lisukkeet: levitä sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Pese ja kuivaa salaatinlehdet. Viipaloi tomaatit. Leikkaa punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi.
  5. Kuumenna sämpylöitä uunissa (n. 160 asteessa) 5 - 10 min.
  6. Kokoa hampurilaiset. Levitä sämpylöiden pohjien päälle kurkkusalaatti. Aseta päälle kuumat pihvit. Lisää juustoviipaleet sekä salaattia, tomaatti- ja sipuliviipaleita ja kastiketta. Laita päällimmäiseksi sämpylän kansi.
  7. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
152 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
84 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)