Juustokakku eli Cheesecake

Juustokakku eli Cheesecake

1 h 30 min
keskitaso
211 kcal / 100g
47
57

Juustokakku on monien suosikki. Tässä ohjeessa täytteessä yhdistyvät tuorejuusto ja maitorahka. Tarjoa juustokakkua jälkiruokana tai kahvipöydässä marjojen kera.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk (à 250 g)
2 rasiaa (à 200 g)
1 tl
sitruunamehua
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
perunajauhoja
5
kananmunaa

Marjakastike

½ l (250 g)
vadelmia tai muita marjoja
n. 1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
  4. Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.
  5. Soseuta marjat ja painele sose siivilän läpi. Mausta sokerilla, tarkista maku.
  6. Tarjoa juustokakku marjakastikkeen kanssa.

Vinkki

* Voit halutessasi korvata laktoosittomat maitotuotteet tavallisilla tuotteilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
211 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
8 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)