Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karpaloinen kerroskakku

Piparkakku, luumu, kaneli ja karpalot - voiko joulun makua kakusta enempää löytää. Herkullinen juustokakku syntyy helposti piparitaikinasta, jonka voit ostaa valmiina tai tehdä itse.

Karpaloinen kerroskakku
Karpaloinen kerroskakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 250 g piparkakkutaikinaa

Täyte

  • 1 prk (400 g)
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g luumu-kaneli laktoositon
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 pussi (200 g) pakastekarpaloita
  • 1½ rkl perunajauhoja

Koristeluun

  • 0 kg piparkakkuja

Ohje

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin.
  2. Kauli palloksi muotoiltu taikina levyksi. Painele se vuoan pohjalle ja reunoille, n. 3 cm:n korkeuteen.

Täyte

  1. Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Ota 2 1/2 dl seosta sivuun. Yhdistä loppuun jogurttiseokseen rahka ja kardemumma.
  2. Sekoita jäiset karpalot ja 1 rkl perunajauhoa kulhossa. Ripottele loppu (1/2 rkl) perunajauho piparitaikinapohjan päälle.
  3. Kaada rahkaseos kakkuvuokaan. Ripottele päälle karpalot. Valuta päälle jogurttiseos.
  4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 1 h 5 min tai kunnes kypsä.
  5. Anna jäähtyä. Irrota kakun reunat ohuella lastalla tai veitsellä ennen irtoreunan avaamista.
  6. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
  7. Koristele piparkakuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 186 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 23,4 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • piparkakkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search