Karpaloinen kerroskakku

Karpaloinen kerroskakku

1 h 25 min
keskitaso
201 kcal / 100g
10
23

Piparkakku, luumu, kaneli ja karpalot - voiko joulun makua kakusta enempää löytää. Herkullinen juustokakku syntyy helposti piparitaikinasta, jonka voit ostaa valmiina tai tehdä itse.

Ainekset

14 annosta

Pohja

250 g
piparkakkutaikinaa

Täyte

1 prk (400 g)
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 prk (à 200 g)
½ tl
kardemummaa
1 pussi (200 g)
pakastekarpaloita
1 ½ rkl
perunajauhoja

Koristeluun

piparkakkuja

Ohje

  1. Pohja

  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin.
  3. Kauli palloksi muotoiltu taikina levyksi. Painele se vuoan pohjalle ja reunoille, n. 3 cm:n korkeuteen.
  4. Täyte

  5. Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Ota 2 1/2 dl seosta sivuun. Yhdistä loppuun jogurttiseokseen rahka ja kardemumma.
  6. Sekoita jäiset karpalot ja 1 rkl perunajauhoa kulhossa. Ripottele loppu (1/2 rkl) perunajauho piparitaikinapohjan päälle.
  7. Kaada rahkaseos kakkuvuokaan. Ripottele päälle karpalot. Valuta päälle jogurttiseos.
  8. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 1 h 5 min tai kunnes kypsä.
  9. Anna jäähtyä. Irrota kakun reunat ohuella lastalla tai veitsellä ennen irtoreunan avaamista.
  10. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
  11. Koristele piparkakuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
201 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
8 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)