Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jouluinen britakääretorttu

Jouluinen britakääretorttu on suosikkileivonnainen uudessa muodossa – klassinen britakakku muuntautuu juhlavaksi kääretortuksi, jonka sisällä maistuvat kinuskikreemi ja raikkaat puolukat. Täydellinen tarjottava joulupöytään tai pikkujouluihin!

Jouluinen britakääretorttu

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte

Koristeluun

  • 0 kg puolukoita
  • 0 kg tuoretta rosmariinia

Ohje

  1. Tee ensin pohja. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Varo, ettei valkuaisten joukkoon joudu keltuaista. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää voi-keltuaisseokseen vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki pohja taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  3. Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja jätä jäähtymään.
  4. Vatkaa vispikerma ja rahka jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Mausta sokerilla. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä kinuskikreemi torttulevylle. Lusikoi päälle ¾ vaahdosta ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle kohmeiset puolukat. Kääri torttu varovasti tiiviille rullalle.
  6. Lusikoi tai pursota loppu vaahto tortun päälle. Koristele puolukoilla ja tuoreella rosmariinilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 304 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 32,2 g
Rasva 16,9 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • puolukoita
  • tuoretta rosmariinia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.