Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kaurapuustit

Täytä korvapuustit vaihteeksi uudella tapaa muffinivuoissa. Kaurasta ja fariinisokerista syntyy herkullinen täyte. 

Kaurapuustit
Kaurapuustit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Fariinisokeri-kauratäyte

  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli taikina 40 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Yhdistä täytteen ainekset. Levitä täyte levylle. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla 16 osaan (n. 4 cm:n paloiksi).
  3. Aseta palat isoihin, paperisiin muffinivuokiin tai muffinipellin vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota. Voitele munalla.
  4. Paista 225 asteessa n. 12 min. Sirota pullille halutessasi tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 331 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 46,3 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search