Kaurapuustit

Kaurapuustit

1 h 47 min
keskitaso
320 kcal / 100g
2
2

Täytä korvapuustit vaihteeksi uudella tapaa muffinivuoissa. Kaurasta ja fariinisokerista syntyy herkullinen täyte. 

Ainekset

16 kpl

Taikina

2 ½ dl
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
¾ dl

Fariinisokeri-kauratäyte

1 dl
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
fariinisokeria
2 dl
kaurahiutaleita

Voiteluun

1
kananmuna

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli taikina 40 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Yhdistä täytteen ainekset. Levitä täyte levylle. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla 16 osaan (n. 4 cm:n paloiksi).
  3. Aseta palat isoihin, paperisiin muffinivuokiin tai muffinipellin vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota. Voitele munalla.
  4. Paista 225 asteessa n. 12 min. Sirota pullille halutessasi tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
320 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
12 g
Suola
4,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioAnna Koekeittiöltä2.11.2017 kello 14:41
Hei, kiitos hyvästä kysymyksestä: 3/4 dl = 75 g ja 1 dl = 100 g.
Nimetön30.10.2017 kello 15:49
Jos käytän leivontaan voita, niin mikä grammamäärä vastaa tuota 3/4 dl ja 1 dl juoksevaa Oivariinia?