Kesäbooli

Kesäbooli
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kesäbooli

Raikas ja nopeatekoinen booli tarjotaan jääkylmänä juhlajuomana tai kesäpäivän virkistäjänä. Yrttisitrusjää paitsi viilentää, tuo se booliin myös kauneutta ja makua sulaessaan. Valmista alkoholittomana tai sen kera.

Valmistusaika

Työaika
20 min
pakastimessa
6 h
Yhteensä
6 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
1 l
8 dl
2 tlk (à 330 ml)
Schweppes Russchiania
3 dl
vodkaa

Sitrusjääpalat

1
limetti tai pieni sitruuna
½ dl
mintun tai sitruunamelissan lehtiä
2 dl
2 dl
vettä

Ohje

  1. Valmista booli juuri ennen tarjoilua.
  2. Yhdistä mehu ja limonadi (sekä vodka) boolimaljassa tai kannussa. Lisää jääpalat.
  3. Sitrusjääpalat

  4. Valmista jääpalat hyvissä ajoin ennen tarjoilua, mielellään edellisenä päivänä.
  5. Ota neljä 1,5 - 2 dl:n kokoista rasiaa tai muovimukia.
  6. Leikkaa hyvin pesty limetti viipaleiksi tai pieniksi lohkoiksi. Riivi yrteistä lehdet. Lisää pakastusastioihin.
  7. Yhdistä mehu ja vesi. Kaada astioihin.
  8. Sulje rasiat kannella tai peitä mukit kelmulla. Pakasta vähint. 6 h tai seuraavaan päivään.
Vinkki

Vinkki

Voit myös käyttää tavallisia jääpaloja. Lisää tällöin sitruslohkot suoraan boolimaljaan. Ripottele pinnalle yrtinlehdet.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
41 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›