Siirry sisältöön
Ketohampurilainen

Ketohampurilainen

Viljaton ja vähähiilihydraattinen briossityyppinen mehevä ketohampurilaissämpylä on helppoa valmistaa. Hampurilaisen täytteissä kannattaa suosia omia lempitäytteitä. Tämän ohjeen hampurilainen maistuu lihanystävälle ja tyydyttää isoimmankin nälän.

Ketohampurilainen

Ainesosat

hampurilaista

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Vhh-hampurilaissämpylät

  • 2 luomu kananmunaa
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • ¼ tl suolaa
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 2 rkl psylliumia, Finax
  • 2 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 0 kg kananmunaa ja seesaminsiemeniä

Täytteet

  • 480 g burgerjauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 8
    Valio Turunmaa® viipaletta
    Valio Turunmaa® on perinteinen, hieno suomalainen kermajuusto, jossa pehmeä ja kermainen maku. Valmiina ja helppokäyttöisenä…
    Valio Turunmaa® e275 g viipale
  • ½ prk (à 250 g)
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä jalapeno-cheddar
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi jalapeno-cheddar on juustokastike, jota voit käyttää kylmänä tai kuumana. Se…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g jalapeno-cheddar laktoositon
  • 50 g jääsalaattia
  • 1 suolakurkku, Myrttinen

Ohje

  1. Vatkaa muna ja tuorejuusto hyvin sähkövatkaimella.
  2. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Mantelijauheen voit halutessasi korvata n. 1 dl:lla perunakuitua. Anna taikinan tekeytyä n. 15 min.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä kostutetuin käsin palloiksi.
  4. Nosta leivinpaperille uunipellille. Voitele halutessasi munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.

Täyttäminen

  1. Jaa jauheliha neljään osaan. Taputtele pihveiksi ja mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
  2. Paista pekonit rapeiksi pannulla, siirrä sivuun ja paista pihvit pekonin rasvassa molemmin puolin. Pihvi saa jäädä aavistuksen punertavaksi keskeltä. Laita juustoviipaleet (kaksi päällekkäin) sulamaan kuumien pihvien päälle, nosta myös pekoniviipaleet lämpiämään pihvien päälle.
  3. Halkaise ja paahda sämpylät kuivalla pannulla, paahtimessa tai uunissa.
  4. Kokoa hampurilaiset kerostelemalla kaikki ainekset sämpylöiden väliin ja nauti heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 258 kcal
Proteiini 13,8 g
Hiilihydraatti 1,6 g
Rasva 21,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 1,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search