Siirry sisältöön
Ketokorvapuustit

Ketokorvapuustit

Vähähiilihydraattinen korvapuusti valmistetaan yllättävästi juustoraasteesta. Juusto tuo taikinaan sitkomaisuutta ja siten lopputulos muistuttaa ilahduttavan paljon perinteistä korvapuustia.

Ketokorvapuustit

Ainesosat

pientä korvapuustia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 100 g
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® 1,5 kg maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 tl kardemummaa
  • 2-3 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
  • ¼ tl vaniljauutetta
  • 1 iso kananmuna
  • 3 dl mantelijauhetta
  • ¾ dl kookosjauhoa
  • 1½ rkl psylliumia, Finax
  • 1½ tl leivinjauhetta

Väliin

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
  • 2 rkl kanelia

Päälle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg mantelirouhetta

Ohje

  1. Mittaa juustoraaste ja tuorejuusto kulhoon. Kuumenna mikrossa n. 1 min, kunnes juustot ovat kokonaan sulaneet.
  2. Lisää kulhoon mausteet ja huoneenlämpöinen muna. Sekoita.
  3. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä n. 5 min.
  4. Taputtele tai kauli taikina leivinpaperien välissä n. 8 mm paksuiseksi neliskulmaiseksi levyksi.
  5. Sekoita pehmeään voihin kaneli ja makeutus. Levitä seos taikinalevylle.
  6. Kääri tiukahkoksi rullaksi leivinpaperin avulla. Leikkaa kuuteen osaan kolmioiksi
  7. Nosta pullat pellille leveämpi osa alaspäin ja paina kevyesti korvapuustin muotoon. Voitele halutessasi munalla ja viimeistele mantelirouheella.
  8. Paista 200 asteessa uunin keski- /yläosassa n. 15 min, kunnes pulla on päältä kauniin ruskea.

Vinkki

Voit myös leikata rullan viipaleiksi ja tehdä kanelikierteitä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 428 kcal
Proteiini 16,3 g
Hiilihydraatti 10,3 g
Rasva 34,5 g
Tyydyttynyt rasva 10,6 g
Ravintokuitu 6,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • mantelirouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search