Kevyt juureslasagne

Kevyt juureslasagne

1 h 30 min
keskitaso
84 kcal / 100g
0
0

Tavallista lasagnea kevyempi kasvislasagne maistuu koko perheelle. Valmista se kätevästi pakastejuureksista tai korvaa ne tuoreilla raaka-aineilla.

Ainekset

6 annosta
9
lasagnelevyä

Täyte

2 pussia (à 200 g)
pakastesipulia
1 pussi (200 g)
keittojuureksia
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2 - 3
valkosipulin kynttä
½ rkl
oreganoa
½ rkl
basilikaa
1 tl
sokeria
3/4 - 1 tl
suolaa

Juustokastike

¾ dl
vehnäjauhoja
8 dl
150 g
¼ tl
valkopippuria
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista täyte. Kaada kattilaan pakastesipuli, juurekset ja tomaattimurska. Mausta valkosipulilla, yrtillä ja suolalla. Keitä alhaisella lämmöllä kannen alla kypsiksi.
  2. Valmista kastike. Mittaa jauhot kattilaan. Lisää maito pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta kastike.
  3. Kaada lasagnevuoan pohjalle hiukan täytettä ja juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Levitä päälle n. puolet lopusta täytteestä ja hiukan juustokastiketta.
  4. Tee toinen samanlainen kerros. Lado sen päälle viimeinen kerros lasagnelevyjä ja kaada loppu juustokastike päälle.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 45 min - 1 t tai kunnes kypsä. Kun pinta on saanut sopivasti väriä, peitä vuoka leivinpaperilla
  6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
125 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)