Kinuskikissan tötterökakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan tötterökakku

Kinuskikissan tötterökakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan tötterökakku

Nyt suut tötterölle – tämä täytekakku tarjoaa suklaan, kinuskin ja passionhedelmän makuyhdistelmän! Kinuskisilla valumilla viimeistelty kakku kipuaa yli 14 senttimetrin korkeuteen. On vaahtokarkkeja, vohveleita, kermakaramelleja ja suklaatötteröä… Juhlan tullen pistetään kaikki herkut kehiin!

14 Henkilölle
4 h
00 arvostelua

Ainekset14

Pohja

5 dl
vehnäjauhoja
2 ½ dl
kaakaojauhetta
3 ½ dl
sokeria
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
2 ½ dl
Valio täysmaitoa
2 ½ dl
kuumaa vettä
¾ dl
öljyä
3 kpl
munia

Kostutus

2 dl
Valio täysmaitoa
1 ½ tl
vaniljasokeria

Täyte

4 dl
4 rkl
sokeria
600 g
½ dl
vaniljakreemijauhetta

Kuorrute

3 ½ dl

Valuva putouskuorrute

1 ½ dl

Pursotukset

2 ½ dl
2 rkl
vaniljakreemijauhe

Koristelu

minivaahtokarkkeja
4 kpl
jäätelövohvelia
spagettia
sikarivohveleita
fudge-makeisia

Ohje

  1. Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää maito, vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti vatkaamalla taikinaa jonkin aikaa. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa heti paistamisen jälkeen ja irrota paperi pohjasta.
  2. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon passionhedelmärahka. Lisää vaniljakreemijauhetta, kunnes täyte on rakenteeltaan jämäkkää.
  4. Leikkaa kakkupohjasta neljä ympyrää. Tässä ympyrän halkaisija on 15 cm ja kakusta tulee 14 cm korkea. Käytä leikkaamisessa apuna vuoan tai lautasen reunaa, jotta saat samankokoiset ympyrät. Voit tehdä myös kolme isompaa ympyrää, jos et halua näin korkeaa kakkua. Ennen kinuskivalumia kakku laitetaan pakastimeen – huomioi tämä korkeutta suunnitellessasi. Säästä kakkupohjaa vohveleiden täyttämiseen.
  5. Nosta ensimmäinen pohjaympyrä tarjoilulautaselle. Yhdistä maito ja vaniljasokeri keskenään ja imeytä kostuketta sudin avulla kakkupohjaan. Jaa kostuke niin, että sitä tulee alimpaan pohjaan muita vähemmän. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Saat kakusta suoran, kun huolehdit siitä, että jokaisen täytekerroksen pinta on levitetty vaakasuunnassa tasaiseksi. Jatka kerroksia samaan tapaan, kunnes kakussa on neljä pohjakerrosta ja kolme täytekerrosta. Muista kostuttaa jokainen pohjakerros. Tasoita reunat. Nosta kakku jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta täyte jähmettyy. Voit myös antaa sen olla tässä vaiheessa yön yli jääkaapissa.
  6. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi. Levitä kinuskivaahto kakun pinnalle leveän lastan tai palettiveitsen avulla. Pidä hetki jääkaapissa ja asettele reunoille minivaahtokarkkeja.
  7. Laita valuvaa kuorrutetta varten kinuskikerma kattilaan. Keitä, kunnes kerma muuttuu kinuskimaisen paksuksi. Voit säilöä kinuskikuorrutteen jääkaapissa, jos et käytä sitä heti ja lämmittää ennen kuorruttamista uudelleen mikrossa tai liedellä. Laita kakku pakastimeen noin puoleksi tunniksi ennen kinuskin valuttamista. Näin kermapinta ehtii kovettua juuri sopivasti. Pursota kinuskia joko kauttaaltaan kakun ympäri tai jätä väliin rakoja. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  8. Tee tötteröihin pari reikää raa’an spagetin avulla pistämällä niihin kohtiin, jotka osuvat suunnilleen kakkupohjan korkeudelle, kun tötterö asetetaan pystyyn kakkua vasten. Täytä tötteröt yli jääneellä kakkupohjalla ja työnnä rei’istä pitkät pätkät spagettia.
  9. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja ripottele vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Tötteröihin tulevien korkeiden pursotusten kyseessä ollessa on tärkeää tukevoittaa kermaa kreemijauheella. Laita suklaavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Anna vaahdon jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
  10. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua työntämällä reunoihin kiinni jäätelövohvelit ja pursottamalla niiden sisään suklaakermaa. Viimeistele sikarivohveleilla, fudge-makeisilla ja minivaahtokarkeilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›