Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan tötterökakku

Nyt suut tötterölle – tämä täytekakku tarjoaa suklaan, kinuskin ja passionhedelmän makuyhdistelmän! Kinuskisilla valumilla viimeistelty kakku kipuaa yli 14 senttimetrin korkeuteen. On vaahtokarkkeja, vohveleita, kermakaramelleja ja suklaatötteröä… Juhlan tullen pistetään kaikki herkut kehiin!

Kinuskikissan tötterökakku
Kinuskikissan tötterökakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl kaakaojauhetta
  • 3½ dl sokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2½ dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 2½ dl kuumaa vettä
  • ¾ dl öljyä
  • 3 kananmunaa

Kostutus

  • 2 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 1½ tl vaniljasokeria

Täyte

Kuorrute

  • 3½ dl Valio kinuskikermaa

Valuva putouskuorrute

  • 1½ dl Valio kinuskikermaa

Pursotukset

  • 2½ dl Valio kinuskikermaa
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu

  • 0 kg minivaahtokarkkeja
  • 4 jäätelövohvelia
  • 0 kg spagettia
  • 0 kg sikarivohveleita
  • 0 kg fudge-makeisia

Ohje

Pohja

  1. Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää maito, vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti vatkaamalla taikinaa jonkin aikaa. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa heti paistamisen jälkeen ja irrota paperi pohjasta.
  2. Anna pohjan jäähtyä.

Täyte ja kostutus

  1. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon passionhedelmärahka. Lisää vaniljakreemijauhetta, kunnes täyte on rakenteeltaan jämäkkää.Leikkaa kakkupohjasta neljä ympyrää. Tässä ympyrän halkaisija on 15 cm ja kakusta tulee 14 cm korkea. Käytä leikkaamisessa apuna vuoan tai lautasen reunaa, jotta saat samankokoiset ympyrät. Voit tehdä myös kolme isompaa ympyrää, jos et halua näin korkeaa kakkua. Ennen kinuskivalumia kakku laitetaan pakastimeen – huomioi tämä korkeutta suunnitellessasi. Säästä kakkupohjaa vohveleiden täyttämiseen.
  2. Nosta ensimmäinen pohjaympyrä tarjoilulautaselle. Yhdistä maito ja vaniljasokeri keskenään ja imeytä kostuketta sudin avulla kakkupohjaan. Jaa kostuke niin, että sitä tulee alimpaan pohjaan muita vähemmän. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Saat kakusta suoran, kun huolehdit siitä, että jokaisen täytekerroksen pinta on levitetty vaakasuunnassa tasaiseksi. Jatka kerroksia samaan tapaan, kunnes kakussa on neljä pohjakerrosta ja kolme täytekerrosta. Muista kostuttaa jokainen pohjakerros. Tasoita reunat. Nosta kakku jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta täyte jähmettyy. Voit myös antaa sen olla tässä vaiheessa yön yli jääkaapissa.

Kuorrutus ja koristelu

  1. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi. Levitä kinuskivaahto kakun pinnalle leveän lastan tai palettiveitsen avulla. Pidä hetki jääkaapissa ja asettele reunoille minivaahtokarkkeja.
  2. Laita valuvaa kuorrutetta varten kinuskikerma kattilaan. Keitä, kunnes kerma muuttuu kinuskimaisen paksuksi. Voit säilöä kinuskikuorrutteen jääkaapissa, jos et käytä sitä heti ja lämmittää ennen kuorruttamista uudelleen mikrossa tai liedellä. Laita kakku pakastimeen noin puoleksi tunniksi ennen kinuskin valuttamista. Näin kermapinta ehtii kovettua juuri sopivasti. Pursota kinuskia joko kauttaaltaan kakun ympäri tai jätä väliin rakoja. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  3. Tee tötteröihin pari reikää raa’an spagetin avulla pistämällä niihin kohtiin, jotka osuvat suunnilleen kakkupohjan korkeudelle, kun tötterö asetetaan pystyyn kakkua vasten. Täytä tötteröt yli jääneellä kakkupohjalla ja työnnä rei’istä pitkät pätkät spagettia.
  4. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja ripottele vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Tötteröihin tulevien korkeiden pursotusten kyseessä ollessa on tärkeää tukevoittaa kermaa kreemijauheella. Laita suklaavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Anna vaahdon jähmettyä jääkaapissa noin tunti.Koristele kakku juuri ennen tarjoilua työntämällä reunoihin kiinni jäätelövohvelit ja pursottamalla niiden sisään suklaakermaa. Viimeistele sikarivohveleilla, fudge-makeisilla ja minivaahtokarkeilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 247 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 26,8 g
Rasva 13,4 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • minivaahtokarkkeja
  • spagettia
  • sikarivohveleita
  • fudge-makeisia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search