Kotitekoinen makea & tulinen rahka

Kotitekoinen makea & tulinen rahka

55 min
keskitaso
97 kcal / 100g
4
5

Makea & tulinen rahka sopii leivontaan tai kastikkeeksi esimerkiksi grillatuille liharuoille. Voit valmistaa paholaisen hillon itse tai käyttää kaupasta ostettua valmista hilloa. Anna rahkan maustua jääkaapissa peitettynä ennen käyttöä.

Ainekset

3 dl
1 prk (250 g)
1 dl
paholaisen hilloa
¼ tl
suolaa

Paholaisen hillo

4 isoa (400 g)
tomaattia
1 iso (20 g)
punainen chilipalko
1 (200 g)
punainen paprika
3
valkosipulin kynttä
2 mm (maustemitallista)
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
oreganoa
1 tl
chilihiutaleita
2 tl
chilijauhetta
3 rkl
väkiviinaetikkaa
1 ¾ dl (150 g)
hillosokeria

Ohje

  1. Hillon valmistus: Kalttaa tomaatit: Tee tomaatteihin ristiviilto terävällä veitsellä. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen n. puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatit kylmässä vedessä. Irrota kuoret.
  2. Poista chilistä siemenet.
  3. Hienonna tomaatit, chili, paprika ja valkosipulin kynnet. Lisää kaikki ainekset hillosokeria lukuunottamatta kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä n. 30 min.
  4. Lisää hillosokeri ja sekoita hyvin. Anna hillon kiehua vielä 5 min. Jäähdytä.
  5. Sekoita 1 dl paholaisen hilloa purkilliseen Valio maitorahkaa. Lisää halutessasi suolaa.
  6. Hillo riittää maustamaan 3 prk rahkaa.

Vinkki

* Paholaisen hillo säilyy jääkaapissa useamman viikon. Säilytä se esim. kannellisessa lasipurkissa.* Sekoita hillo rahkaan mielellään edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua. * Voit käyttää myös kaupasta ostettua paholaisen hilloa
Lisukkeeksi
Lihavartaat
40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
0 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
9 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)