Jälkiruokatötteröt

Jälkiruokatötteröt
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Jälkiruokatötteröt

Jälkiruokatötteröt

Jäätelötötteröt saivat rinnalleen jälkiruokaversion, joka ei sula! Kermavaahdon ja maustetun rahkan vuorottelu marjojen ja hedelmäpalojen kanssa saavat aikaan näyttävän ja lumoavan kokonaisuuden. Tötteröiden suklaareunuksilla saa vohvelikuorista astetta herkummat! Tämä on yhtä aikaa hauska ja nautinnollinen syötävä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
koristelu
15 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 kpl

4 kpl

Herkkuvohvelit

4 kpl
vohvelikuoria , Pappagallo
50 g
tummaa suklaata
2 - 3 rkl
strösseleitä

Täyte

2 dl
1 tl
vaniljasokeria
1 prk (200 g)
1
banaani
1 dl
vadelmia tai boysenmarjoja

tai prkananaspaloja
1 dl
suklaa-pähkinälevitettä , Nutella
1 dl
pähkinöitä tai suolapähkinöitä

Ohje

  1. Paloittele suklaa pieneen lasikulhoon. Sulata mikrossa, sekoittele välillä. Pyörittele vohvelitötterön reunat suklaassa ja kasta strösseleihin. Valuta jäljelle jäänyt suklaa tötteröiden sisälle. Anna suklaan kuivahtaa huoneenlämmössä. (Suklaareunukset voi tehdä hyvin valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.)
  2. Täyte

  3. Laita tötteröt esim. laseihin tai isoaukkoisiin pulloihin pystyyn täyttämistä ja tarjoilua varten.
  4. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Laita kermavaahto ja rahka omiin, isoilla tyllilla (ø 11 - 13 mm) varustettuihin pursotinpusseihin, niin täyttäminen on helpompaa ja lopputulos on näyttävämpi.
  5. Puolita ja halkaise banaani. Leikkaa palat vielä pitkittäin kahtia.
  6. Täytä tötteröt pursottamalla niihin vuoroin kermavaahtoa ja rahkaa. Laita marjoja tai valutettuja ananaspaloja sekä huoneenlämpöistä suklaalevitettä (ks. vinkki) vaahtojen väliin. Työnnä vaahtoon myös banaanipalat. Viimeistele pähkinöillä ja koristele vielä halutessasi.
Vinkki

Vinkki

Suklaalevite on helpompaa lisätä vaahtojen lomaan, jos sen laittaa pieneen pakastepussiin ja leikkaa kulman auki. Näin sen saa pursotettua helposti tötteröihin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
306 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›