Hyppää sisältöön
Jälkiruokatötteröt

Jälkiruokatötteröt

Jäätelötötteröt saivat rinnalleen jälkiruokaversion, joka ei sula! Kermavaahdon ja maustetun rahkan vuorottelu marjojen ja hedelmäpalojen kanssa saavat aikaan näyttävän ja lumoavan kokonaisuuden. Tötteröiden suklaareunuksilla saa vohvelikuorista astetta herkummat! Tämä on yhtä aikaa hauska ja nautinnollinen syötävä.

Jälkiruokatötteröt

Ainekset

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Herkkuvohvelit

 • 4 vohvelikuoria, Pappagallo
 • 50 g tummaa suklaata
 • 2-3 rkl (20 g) strösseleitä

Täyte

 • 2 dl
  Valio Eila® vispikermaa
  Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
  Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 prk (200 g)
  Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
  Valio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
  Valio maustettu rahka 200 g Irish cream & coffee laktoositon
 • 1 banaani
 • 50 g
  vadelmia tai boysenmarjoja
 • 110 g suklaa-pähkinälevitettä, Nutella
 • 65 g pähkinöitä tai suolapähkinöitä

Ohje

 1. Paloittele suklaa pieneen lasikulhoon. Sulata mikrossa, sekoittele välillä. Pyörittele vohvelitötterön reunat suklaassa ja kasta strösseleihin. Valuta jäljelle jäänyt suklaa tötteröiden sisälle. Anna suklaan kuivahtaa huoneenlämmössä. (Suklaareunukset voi tehdä hyvin valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.)

Täyte

 1. Laita tötteröt esim. laseihin tai isoaukkoisiin pulloihin pystyyn täyttämistä ja tarjoilua varten.
 2. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Laita kermavaahto ja rahka omiin, isoilla tyllilla (ø 11 - 13 mm) varustettuihin pursotinpusseihin, niin täyttäminen on helpompaa ja lopputulos on näyttävämpi.
 3. Puolita ja halkaise banaani. Leikkaa palat vielä pitkittäin kahtia.
 4. Täytä tötteröt pursottamalla niihin vuoroin kermavaahtoa ja rahkaa. Laita marjoja tai valutettuja ananaspaloja sekä huoneenlämpöistä suklaalevitettä (ks. vinkki) vaahtojen väliin. Työnnä vaahtoon myös banaanipalat. Viimeistele pähkinöillä ja koristele vielä halutessasi.

Vinkki

Suklaa-pähkinälevite on helpompaa lisätä vaahtojen lomaan, jos sen laittaa pieneen pakastepussiin ja leikkaa kulman auki. Näin sen saa pursotettua helposti tötteröihin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 282 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 22,9 g
Rasva 18,5 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi