Jälkiruokatötteröt

Jälkiruokatötteröt

45 min
keskitaso
306 kcal / 100g
1
0

Jäätelötötteröt saivat rinnalleen jälkiruokaverison, joka ei sula! Kermavaahdon ja maustetun rahkan vuorottelu marjojen ja hedelmäpalojen kanssa saavat aikaan näyttävän ja lumoavan kokonaisuuden. Tötteröiden suklaareunuksilla saa vohvelikuorista astetta herkummat! Tämä on yhtä aikaa hauska ja nautinnollinen syötävä.

Ainekset

4 kpl

Herkkuvohvelit

4 kpl
vohvelikuoria , Pappagallo
50 g
tummaa suklaata
2 - 3 rkl
strösseleitä

Täyte

2 dl
1 tl
vaniljasokeria
1 prk (200 g)
1
banaani
1 dl
vadelmia tai boysenmarjoja
1 dl
suklaa-pähkinälevitettä , Nutella
1 dl
pähkinöitä tai suolapähkinöitä

Ohje

  1. Paloittele suklaa pieneen lasikulhoon. Sulata mikrossa, sekoittele välillä. Pyörittele vohvelitötterön reunat suklaassa ja kasta strösseleihin. Valuta jäljelle jäänyt suklaa tötteröiden sisälle. Anna suklaan kuivahtaa huoneenlämmössä. (Suklaareunukset voi tehdä hyvin valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.)
  2. Täyte

  3. Laita tötteröt esim laseihin tai isoaukkoisiin pulloihin pystyyn täyttämistä ja tarjoilua varten.
  4. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Laita kermavaahto ja rahka omiin, isoilla tyllilla (ø 11 - 13 mm) varustettuihin pursotinpusseihin, niin täyttäminen on helmpompaa ja lopputulos on näyttävämpi.
  5. Puolita ja halkaise banaani. Leikkaa palat vielä pitkittäin kahtia.
  6. Täytä tötteröt pursottamalla niihin vuoroin kermavaahtoa ja rahkaa. Laita marjoja tai valutettuja ananaspaloja sekä huoneenlämpöistä suklaalevitettä vaahtojen väliin. Työnnä vaahtoon myös banaanipalat. Viimeistele pähkinöillä ja koristele vielä halutessasi.

Vinkki

Suklaalevite on helpompaa lisätä vaahtojen lomaan, jos sen laittaa pieneen pakastepussiin ja leikkaa kulman auki. Näin sen saa pursotettua helposti tötteröihin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
306 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
22 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)