Luumuinen tiramisu

Luumuinen tiramisu

Luumu, kahvi ja suklaa ovat vastustamaton makutrio tässä loppuvuoden herkullisimmassa jälkiruoassa. Luumuinen tiramisu on niin helppo tehdä, että et voi epäonnistua. Vaikeinta on odotella jälkiruoan makujen tekeytymistä ennenkuin pääsee nautiskelemaan.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 dl
vahvaa kahvia
2 rkl
kahvilikööriä
2 dl
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
½ pkt (12 keksiä)
savoiardi-keksiä
50 g
laktoositonta tummaa suklaata

Ohje

  1. Katso halutessasi ensin ruokaohjeen valmistusvideo:
  2. Sekoita halutessasi kahviin kahvilikööriä. Vaahdota kerma. Sekoita se rahkan joukkoon.
  3. Kasta keksit kahviseoksessa. Asettele annosmaljojen tai vuoan (n. 15 x 22 cm) pohjalle puolet kekseistä vieri viereen. Levitä päälle puolet kerma-rahkaseoksesta. Tee toinen kerros samoin.
  4. Anna maustua jääkaapissa peitettynä väh. 1 h.
  5. Raasta pinnalle tummaa suklaata.

Vinkki

Savoiardi-keksit voi tarvittaessa korvata esim. kääretorttupohjasta leikatuilla paloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
304 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
23 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
46 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)